ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση για υποψηφίους της Ν. Αγχιάλου ~ Δεν έλαβαν ποτέ διευκρίνηση σε θέμα

αναστάτωση-για-υποψηφίους-της-ν-αγχιά-843472

Σε δικηγόρο οι γονείς, ζητούν να καταλογιστούν και οι 25 μονάδες στους υποψηφίους που δεν μπόρεσαν να λύσουν το θέμα

Απίστευτη αναστάτωση εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους της Ν. Αγχιάλου. Χθες, οι υποψήφιοι που έδωσαν το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας δεν πήραν ποτέ τη διευκρίνιση που έστειλε το υπουργείο Παιδείας στη διατύπωση του θέματος και κινδυνεύουν να χάσουν 25 μονάδες από το σύνολο της βαθμολογίας τους. Σε δικηγόρο απευθύνθηκαν οι γονείς ζητώντας να δοθούν και οι 25 μονάδες στους υποψηφίους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου, το τελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμα, με τα θέματα των πανελλαδικών έφθασε στις 8:29:35 το πρωί. Εγινε η αναπαραγωγή και διανομή των θεμάτων και ξεκίνησε η εξέταση.Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μαθήτρια διαμαρτυρήθηκε ότι το γ’ θέμα δεν είχε λύση. Η διευθύντρια του σχολείου, Λίνα Μαγκλάρα απευθύνθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναζητώντας διευκρινίσεις -έστειλε μάλιστα και φαξ- ωστόσο δεν έλαβε ενημέρωση.

Η διευκρίνιση για το θέμα που δόθηκε σε όλα τα σχολεία στις 9:17 το πρωί, στο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, δεν έφθασε ποτέ.

Οι 12 υποψήφιοι μετά τις 10:30 π.μ. άρχισαν να φεύγουν σταδιακά από το εξεταστικό και μόνο τότε ενημερώθηκαν από άλλους συμμαθητές τους σε άλλα εξεταστικά ότι είχε δοθεί διευκρίνιση στο θέμα.Αμεσα η κ. Μαγκλάρα ενημέρωσε την εξεταστική επιτροπή Μαγνησίας, κλιμάκιο της οποίας μετέβη επιτόπου στο εξεταστικό κέντρο για να διαπιστώσει ότι όντως στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου δεν είχε φθάσει η διευκρίνιση. Από την επιτροπή Μαγνησίας ενημερώθηκε η κεντρική επιτροπή εξετάσεων και το βαθμολογικό κέντρο όπου αποστέλλονται τα γραπτά των μαθητών. «Οι υποψήφιοι δεν θα αδικηθούν», διαβεβαίωσε χθες το μέλος της εξεταστικής επιτροπής Μαγνησίας, Δημ. Τσουλκανάκης.

Ωστόσο η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε υποψηφίους και τους γονείς τους που βιώνουν την αγωνία των παιδιών τους είναι μεγάλη. Ηδη οι γονείς απευθύνθηκαν σε δικηγόρο προκειμένου σήμερα να καταθέσουν εγγράφως το αίτημά τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να καταλογιστούν και οι 25 μονάδες του συγκεκριμένου θέματος στους υποψηφίους, που δεν μπόρεσαν να το λύσουν χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου