ΤΟΠΙΚΑ

Στους φιναλίστ του Business Talents 2016

στους-φιναλίστ-του-business-talents-2016-843943

Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διεκδικεί μια από τις 20 πρώτες θέσεις

Στον τελικό του Business Talents 2015 – 2016 προκρίθηκε ανάμεσα σε 75 ομάδες – «εταιρείες», ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ομάδα του Π.Θ. είναι ανάμεσα στους φιναλίστ του διαγωνισμού που προέρχονται από 20 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και που θα διαγωνιστούν στον τελικό, στις 3 Ιουνίου στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Στον Καινοτόμο Διαγωνισμό με Προσομοιωτή, συμμετείχαν φέτος 2.792 φοιτητές και απόφοιτοι, από όλα τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σημειώνοντας σημαντική αύξηση εγγραφών 32%, σε σχέση με τις προηγούμενες 2 χρονιές υλοποίησης του.

Οι συμμετέχοντες, σχηματίζοντας στην αρχή συνολικά 812 ομάδες, από 76 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είχαν την ευκαιρία να διοικήσουν με τις ομάδες τους επί 3 μήνες, online στο Διαδίκτυο, τη δική τους εικονική επιχείρηση, χρησιμοποιώντας εντελώς δωρεάν έναν πανίσχυρο Επιχειρηματικό Προσομοιωτή (Business Simulator), ώστε να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη και να καλλιεργήσουν την Επιχειρηματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες μιας αγοράς σε ανταγωνισμό.

Η ομάδα του Π.Θ. διεκδικεί μία από τις 15 + 5 πρώτες θέσεις από πλευράς εταιρικής κερδοφορίας, διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα, Δίπλωμα συμμετοχής για το βιογραφικό της και δώρα.

H διοργάνωση περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των νέων. Ολοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες εταιρίες, ώστε στις 4 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της ημερίδας Ημέρα Καριέρας, να δώσουν συνεντεύξεις, και να υποβάλουν αιτήσεις για Πρακτική Ασκηση και Θέσεις Εργασίας, αλλά και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και Career workshops.

Επίσης, στις 3 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας «Gen Y» που υλοποίησε φέτος για 3η χρονιά το kariera.gr σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την υποστήριξη της BIC.

Το καινοτόμο πρόγραμμα BUSINESS TALENTS & Career Days 2015-16 υλοποιείται χάρη στη Μεγάλη Χορηγία της BIC ΒΙΟΛΕΞ. Οι Career Days υλοποιούνται χάρη στη Συνεργασία με το kariera.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου