ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι και σπίτια εκκενώθηκαν στο Αϊδίνι

μέχρι-και-σπίτια-εκκενώθηκαν-στο-αϊδί-844002

Εως και χθες οι κάτοικοι μετρούσαν πληγές από την καταστροφική πλημμύρα του Σαββάτου

Χείμαρροι υπερχείλισαν, σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά, το Κοιμητήριο πλημμύρισε και μαζί ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους, δρόμοι καταστράφηκαν… Το Αϊδίνι «λαχτάρησε» από τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Εως και χθες κάτοικοι και αρχές μετρούσαν τις ανοιχτές πληγές και προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην περιοχή και να ξαναβρούν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους.

Η ένταση και η διάρκεια της βροχόπτωσης του περασμένου Σαββάτου, είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο χείμαρροι. Η στάθμη του νερού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αϊδινίου, Δημ. Βαλκανιώτη, σημείωσε ρεκόρ 20ετίας: ξεπέρασε ακόμη και τη γέφυρα -ύψους 15 μέτρων- στον χείμαρρο Ξεριά, διακόπτοντας την κυκλοφορία στην εθνική οδό Βόλου – Αλμυρού.

Φόβοι για ενδεχόμενη κατάρρευση της γέφυρας, οδήγησαν στην εκκένωση έξι παρόχθιων σπιτιών. Οι ένοικοι ξημέρωσαν σε σπίτια φίλων. Από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, έσπασε το τοιχίο στο Κοιμητήριο Αϊδινίου. Το κοιμητήριο πλημμύρισε, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο μνημεία. Χθες επρόκειτο να γίνει μία εκταφή η οποία αναβλήθηκε. Στο χώρο δεν μπορούν να μπουν ούτε μηχανήματα, καθώς «βουλιάζουν» στη λάσπη. Ζημιές υπέστη και ο ιστορικός ναός του Αγίου Χαραλάμπους.

Ανυπολόγιστες ζημιές σημειώθηκαν σε αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ αποκολλήθηκε μέχρι και η άσφαλτος από το οδόστρωμα. Από την πρώτη στιγμή συνεργεία του δήμου και των υπηρεσιών βρέθηκαν στην περιοχή. Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο αρμόδιος για τις κοινότητες αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Μαλαματίνης, η αντιδήμαρχος Βιολέτα Καντόλα, ο υπεύθυνος του Πολυδύναμου Δ.Ε Ν. Αγχιάλου Στέλιος Δράγνης, ο αρμόδιος Μηχανικός της Περιφέρειας Θεσσαλίας Μιχάλης Κουβαρδάς, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και περιπολικό της Αστυνομίας. Χθες, με ευθύνη του κ. Βαλκανιώτη επιχειρήθηκε να αποκατασταθούν πρόχειρα οι ζημιές στο οδόστρωμα, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Στο Κοιμητήριο πάντως συμφωνήθηκε να στεγνώσει πρώτα η λάσπη, πριν μηχανήματα με ευθύνη της αντιδημαρχίας κοιμητηρίων ξεκινήσουν την αποκατάσταση του χώρου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου