ΤΟΠΙΚΑ

“Αντίπαλοι” Μήτρου – Αρέθας

αντίπαλοι-μήτρου-αρέθας-851206

Φαινομενικά οι εκπρόσωποι της γαλάζιας παράταξης και υποψήφιοι της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, παρουσιάζοντας χθες το ψηφοδέλτιό τους για τις εκλογές της ΤΕΔΚ, δήλωσαν ενωμένοι και σίγουροι ότι θα κερδίσουν 8 από τις 13 έδρες.
Ωστόσο μέσα από τις δηλώσεις των περισσοτέρων από τους 16- εννιά δήμαρχοι και επτά δημοτικοί σύμβουλοι- διεφάνη ότι υπάρχει διάσταση απόψεων και ότι προκειμένου να μην υπάρξει διάσπαση, κυριάρχησε τελικά η απόφαση να μην “χριστεί” επικεφαλής πριν το άνοιγμα της κάλπης.
Χθες ωστόσο διεφάνη καθαρά ότι υπάρχουν δύο “στρατόπεδα” με το δήμαρχο Μηλεών κ. Απ. Αρέθα να επιμένει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ πρέπει να προέρχεται από περιφερειακό Δήμο και τον πρώην δήμαρχο Βόλου Κυριάκο Μήτρου εμμέσως πλην σαφώς να μην έχει εγκαταλείψει την επιθυμία να επανεκλεγεί στην προεδρία του οργάνου.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στις 9 το πρωί στο δημαρχείο του Βόλου.
Η μάχη θα δοθεί οριστικά μεταξύ των ψηφοδελτίων της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Μηλεών Απ. Αρέθας, Αρτέμιδας Δημ. Αλεξόπουλος, Σούρπης Κ. Καραγκιόζογλου, Αλοννήσου Παν. Βλάικος, Σηπιάδας Σταμ. Βακούλας, Αργαλαστής Μιλτ. Γαϊτανάς, Κάρλας Θαν. Παπαδήμας, Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου και Μουρεσίου Κων. Λεβέντης καθώς και οι σύμβουλοι Βασ. Κυριαζής , Κυρ. Μήτρου, Κ. Χαλέβας, Δημ. Γάτος, Χρ. Βούλγαρης , Δάφνη Ξυλοποδάρου, και Ι. Κοντογιώργης, το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής το δήμαρχο Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζο στο οποίο επίσης συμμετέχουν οι κ.κ. Αλέκος Βούλγαρης δήμαρχος Βόλου, Παύλος Μαβίδης, δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Πάρις Μουτσινάς Δήμαρχος Ιωλκού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος δήμαρχος Αλμυρού, Ηλίας Καραπατάκης δήμαρχος Ν. Αγχιάλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Στ. Γαρδικλής ( Αλμυρός), Παν Γεωργιάδης (Σούρπη) Παύλος Δημόπουλος (Ν. Αγχίαλος), Νώντας Νάσιος ( Ζαγορά), Σπ. Παπακωνσταντίνου (Αργαλαστή), Χρ. Παπαρούνας ( Φερρών), Κων. Σκούρας (Σκοπέλου) και Νίκος Στόικος (Αγριά)
και το ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Ν. Ιωνίας Βασ. Λινάρδου.
Για το νέο 13μελές Δ.Σ. της ΤΕΔΚ θα ψηφίσουν 209 συνολικά εκλέκτορες.

Ολοι εν δυνάμει πρόεδροι…
Αυτό που φαίνεται ότι θα μετρήσει περισσότερο στην γαλάζια παράταξη είναι πως θα κινηθεί η σταυροδοσία, αν και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κ. Μήτρου στη συνέντευξη Τύπου, επεσήμανε ότι «η Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση κατέρχεται ενωμένη, ενώ όλοι οι υποψήφιοι είναι εν δυνάμει πρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.
Ο κ. Μήτρου μίλησε επίσης για την κρισιμότητα των εκλογών και στον ρόλο που επιβάλλεται να διαδραματίσει μελλοντικά η ΤΕΔΚ, που θα κληθεί να αναλάβει μεγάλο βάρος του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Μαγνησίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Άσχετα από τους αρχικούς κλυδωνισμούς, η φιλελεύθερη παράταξη κατέρχεται ενωμένη σαν μια γροθιά στις εκλογές της ΤΕΔΚ» εκτίμησε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Μηλεών κ. Αρέθας, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι ο νέος πρόεδρος της ΤΕΔΚ και νωρίτερα χθες το πρωί στην ΕΡΑ ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ότι ελέγχει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων και με βεβαιότητα θα εκλεγεί πρόεδρος.
Ο δήμαρχος Αρτέμιδος κ. Αλεξόπουλος σχολιάζοντας την απουσία επικεφαλής υπογράμμισε ότι ήταν ένα πείραμα που πέτυχε την προηγούμενη 4ετία, ενώ ο δήμαρχος Σούρπης κ. Καραγκιόζογλου επισήμανε ότι είναι θετικό που για πρώτη φορά υπάρχει στο ψηφοδέλτιο χωροταξική αντιπροσώπευση.
Ο δήμαρχος Μουρεσίου κ. Κ. Λεβέντης από την πλευρά του στάθηκε στις θέσεις του ψηφοδελτίου για το μέλλον της ΤΕΔΚ και τόνισε ότι αποκλειστικός στόχος της παράταξης είναι η νίκη του ψηφοδελτίου , άποψη που συμμερίστηκε απόλυτα και ο δήμαρχος Αγριάς κ. Θ. Παπαευθυμίου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαλέβας σημείωσε ότι η έλλειψη επικεφαλής εντάσσεται στα πλαίσια της δημοκρατικότητας της παράταξης και όχι σε αδυναμία να μην διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες.
Ο δήμαρχος Μουρεσίου κ. Κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στο όραμα της παράταξης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου