ΤΟΠΙΚΑ

Με την «Πλεύση Ελευθερίας» συμπλέουν τοπικά στελέχη της ΛΑΕ

με-την-πλεύση-ελευθερίας-συμπλέουν-844071

Στο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου προσχώρησε ο Μ. Πατσιαντάς

Στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας» άρχισαν να προσχωρούν από το Βόλο, στελέχη που μέχρι πρότινος ήταν στη Λαϊκή Ενότητα του Παν. Λαφαζάνη έχοντας αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα του «ΟΧΙ» τον Ιούνιο του 2015.

Από τους πρώτους που συμπαρατάσσονται πλέον με την «Πλεύση Ελευθερίας» ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, το ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος χθες στον ASTRA, υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τον ίδιο και άλλα μέλη και στελέχη που δραστηριοποιούνταν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήδη έχουν χαράξει ρότα για το κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλευρό της Κωνσταντοπούλου θα βρεθούν και άλλα στελέχη από τη ΛΑΕ, ενώ ότι επίκεινται προσχωρήσεις στο Βόλο είχε γράψει πρώτος ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ καθώς υπήρχε έντονος προβληματισμός αφενός μετά το πολύ χαμηλό ποσοστό στις τελευταίες εκλογές και αφετέρου εξαιτίας της πολύ χλιαρής αποδοχής του εγχειρήματος Λαφαζάνη στο Βόλο.«Η επιλογή μου να συμπαραταχθώ με το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου δεν εμπεριέχει καμία «μομφή» κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη που εκτιμώ ότι είναι ένα σοβαρό στέλεχος της Αριστεράς και ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει συμπόρευση με την «Πλεύση Ελευθερίας». Πιστεύω ωστόσο ότι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει μεγαλύτερη διείσδυση στην κοινωνία και στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσιαντάς αναφερόμενος στα κριτήρια που «μέτρησαν» για τον ίδιο στην απόφασή του.Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς εξάλλου δήλωσε ότι προσωπική του πεποίθηση παραμένει ότι θα πρέπει η ΛΑΕ να συνεργαστεί με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε ότι ο ίδιος στο μέτρο των δυνατοτήτων του το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου «να υπάρξει συμπόρευση αυτών των δυνάμεων». Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου εξάλλου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατήγγειλε για «οβιδιακή μετάλλαξη» και επισήμανε ότι με τις πολιτικές που ασκεί και τα μέτρα που εφαρμόζει ελέω μνημονίων έχει πάρει πλέον οριστικό διαζύγιο με το λαό και την κοινωνία.Τέλος, να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρώην πρόεδρος της Βουλής, πρόεδρος πλέον του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» έχει δεχτεί πρόσκληση και προγραμματίζει να επισκεφτεί το Βόλο προκειμένου να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του νέου πολιτικού φορέα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου