ΤΟΠΙΚΑ

Δραπέτης από το Βόλο σε σπείρα διαρρηκτών στη Χαλκίδα

δραπέτης-από-το-βόλο-σε-σπείρα-διαρρηκ-844297

Διέρρηξε τουλάχιστον δυο σπίτια σε περιοχές της Χαλκίδας και ερευνάται αν εμπλέκεται και σε άλλες διαρρήξεις

Μέσα σε μια εβδομάδα που μεσολάβησε από την απόδρασή του από το Ίδρυμα Αρωγής Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, ένας 17χρονος με παρελθόν στις κλοπές κατάφερε να οργανώσει σπείρα η οποία διέρρηξε τουλάχιστον δυο σπίτια σε περιοχές της Χαλκίδας και ερευνάται αν εμπλέκεται και σε άλλες διαρρήξεις.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν σε μια γειτονιά ακινητοποίησαν για έλεγχο έναν άνδρα ηλικίας 34 χρόνων και δυο γυναίκες 33 και 24, που επέβαιναν στο σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο της 33χρονης. Εκείνη τη στιγμή, είδαν να πλησιάζει ο 17χρονος, ο οποίος το έβαλε στα πόδια μόλις τους είδε. Όμως, ακινητοποιήθηκε μετά από πεζή καταδίωξη και στην κατοχή του βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο διαρρηκτικό εργαλείο και διάφορα κοσμήματα.

Στην Ασφάλεια, όπου προσήχθησαν όλοι, διαπιστώθηκε ότι τα κοσμήματα προέρχονταν από τη διάρρηξη που είχε γίνει νωρίτερα στο σπίτι μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή και της αποδόθηκαν. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες συμμετείχαν και το πρωί του Σαββάτου σε μια απόπειρα διάρρηξης σπιτιού σε άλλη περιοχή της Χαλκίδας, όπου όμως η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε τον 17χρονο που διέρρηξε την πόρτα της κι έτσι τράπηκαν όλοι σε φυγή.

Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν και άλλα κοσμήματα μαζί με 150 ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται από πού έχουν κλαπεί. Τα μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενα για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, ενώ ο 17χρονος κατηγορείται και για παραβίαση των περιορισμών διαμονής. Το αυτοκίνητο της 33χρονης κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες διαρρήξεις.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου