ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες τουρίστες στην αγορά του Βόλου

χιλιάδες-τουρίστες-στην-αγορά-του-βόλ-844518

Κατέπλευσε την Τρίτη το Costa Neoclassica με 1.174 επιβάτες και 574 άτομα πλήρωμα Περισσότεροι από 12.000 τουρίστες υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν το Βόλο από την έναρξη των δρομολογίων του κρουαζιερόπλοιου Costa Neoclassica στις αρχές της χρονιάς έως και την Τρίτη, δίνοντας μια ανάσα στην τοπική αγορά και την τοπική οικονομία γενικότερα.

Στο μεταξύ, το εντυπωσιακό, συνολικού μήκους 220 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Ιταλίας, κατέπλευσε στις 7 την Τρίτη το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, με 1.140 επιβάτες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και 572 άτομα πλήρωμα, ενώ απέπλευσε στις 7 το απόγευμα με προορισμό τον Πειραιά. Το κυκλικό ταξίδι του Costa Neoclassica έχει ως αφετηρία τη Σαβόνα της Ιταλίας και ενδιάμεσους προορισμούς τη Νάπολη, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Βόλο, τον Πειραιά, την Τραπάνη, τη Μασσαλία και τη Σαβόνα. Οι ξένοι επισκέπτες κινήθηκαν προς τα Μετέωρα, τη Μακρινίτσα αλλά και την αγορά του Βόλου, ενώ περιηγήθηκαν, παράλληλα στα αξιοθέατα της πόλης, πριν τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου για τον επόμενο προορισμό.

Τους ξένους επισκέπτες υποδέχτηκαν, εξάλλου, εργαζόμενοι στο Info Center του δήμου Βόλου, οι οποίοι διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, χάρτες και πληροφορίες, κατά την άφιξή τους, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η ολιγόωρη παραμονή τους στην περιοχή μας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται κανονικά οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ όπως εκτιμούν ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, η φετινή χρονιά θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου