ΤΟΠΙΚΑ

Νέα λιποθυμικά επεισόδια στο Βόλο

νέα-λιποθυμικά-επεισόδια-στο-βόλο-844529

«Οι γονείς θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο καθησυχαστικοί», αναφέρει ο Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης

Τρία νέα λιποθυμικά επεισόδια υποψηφίων των πανελλαδικών σημειώθηκαν χθες το πρωί σε ισάριθμα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας. Ο αριθμός των περιστατικών κρίσεων πανικού σε υποψηφίους ανέρχεται πλέον σε πέντε. Πέρσι είχαν σημειωθεί συνολικά 11 λιποθυμικά επεισόδια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ενα αγόρι λίγη ώρα πριν δοθούν τα θέματα των εξετάσεων και ξεκινήσει η γραπτή δοκιμασία, κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου.Αλλα δύο κορίτσια, ένα στο Βόλο κι ένα στο Βελεστίνο, δεν άντεξαν στην πίεση και λιποθύμησαν στη διάρκεια της γραπτής εξέτασης.

Οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όπου οι γιατροί διέγνωσαν κρίση πανικού. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αφού συνήλθαν επέστρεψαν στα σπίτια τους.«Φέτος διοργανώθηκαν σεμινάρια διαχείρισης άγχους στα οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί για να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε τέτοια περιστατικά και να στηρίζουν τους υποψηφίους ψυχολογικά. Αυτό όμως δεν φθάνει. Ολοι και κυρίως οι γονείς θα πρέπει αυτές τις ημέρες να μην μεταδίδουν στα παιδιά άγχος, το οποίο δεν προκαλείται μόνο με τα λόγια αλλά και με τη συμπεριφορά. Οι γονείς θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο καθησυχαστικοί και επιπλέον να φροντίζουν να διασφαλίζουν ένα ήρεμο περιβάλλον για τα παιδιά τους», σχολίασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Οι υποψήφιοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το άγχος των εξετάσεων.

Εμφανίζονται φορτωμένοι με επιπλέον άγχος να περάσουν για να μην επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειές τους σε περίπτωση αποτυχίας με μία ακόμη χρονιά φροντιστηρίων και επιπλέον, να περάσουν σε σχολές που ναι μεν τις επιθυμούν, αλλά θα είναι κοντά στον τόπο κατοικίας τους ώστε να μην απαιτείται η συντήρηση και δεύτερου νοικοκυριού σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα

Οσον αφορά τα θέματα που εξετάστηκαν χθες οι υποψήφιοι και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην Ιστορία ήταν μέτριας δυσκολίας και απευθύνονταν σε καλά διαβασμένους μαθητές, ενώ της Φυσικής κρίθηκαν βατά μετά από πολλά χρόνια. Από το σύνολο των 1.092 υποψηφίων με το νέο σύστημα χθες στις εξετάσεις συμμετείχαν οι 1.070 (22 απόντες) και από τους 96 με το παλιό σύστημα έλαβαν μέρος οι 85 (11 απόντες).Σήμερα οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα θα εξεταστούν στα μαθήματα Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Βοοτροφία – Αιγοπροβατοτροφία.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα έχει ως εξής:

  • 25/5: Αρχές οικονομικής θεωρίας Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
  • 27/5: Βιολογία Ο.Π. θετικών Σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
  • 30/5: Λατινικά Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών και Χημεία Ο.Π. Θετικών Σπουδών 1/6: Βιολογία Γενικής Παιδείας.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα έχει ως εξής:

  • 25/5: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας μάθημα επιλογής
  • 27/5: Βιολογία θετικής, Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον τεχνολογικής και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής
  • 30/5: Λατινικά θεωρητικής, Χημεία θετικής
  • 1/6: Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής, Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων τεχνολογικής και Χημεία- Βιοχημεία τεχνολογικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου