ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση των Θεολόγων με Αρχιεπίσκοπο

συνάντηση-των-θεολόγων-με-αρχιεπίσκο-844545

Εξέφρασαν προβληματισμούς για το μάθημα των θρησκευτικών

Την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το μάθημα των θρησκευτικών και τις γενικότερες εξελίξεις εξέφρασαν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο οι Θεολόγοι της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΠΕΘ Ν. Μαγνησίας, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο Δημήτριο Μάνο και την γραμματέα Αικατερίνη Κολοκοτρώνη, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, χθες στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης, στο πλαίσιο της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου και της προεδρίας του κατά την πανθεσσαλική ιερατική σύναξη.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης εκφράστηκε από το Δ.Σ. η ανησυχία των θεολόγων για τα θέματα που είναι σε εξέλιξη στο διάλογο με το υπουργείο και αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και ο προβληματισμός για ευρύτερα λεπτά θέματα σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας που θίγονται διαρκώς, όπως επίσης και η διαβεβαίωση ότι οι θεολόγοι, πιστοί στο λειτούργημά τους και πάντα κοντά στην εκκλησία, δίνουν καθημερινά και ταπεινά, την καλή μαρτυρία στα σχολεία.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τους Θεολόγους ότι έχει γνώση της κατάστασης και ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα φέρει σίγουρα μια καλή αλλαγή για την Εκκλησία και την πατρίδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου