ΤΟΠΙΚΑ

Ευχάριστη έκπληξη και φέτος η Ανάληψη

ευχάριστη-έκπληξη-και-φέτος-η-ανάληψη-851206

Κανείς από όσους ασχολούνται με το τοπικό μπάσκετ δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι φέτος η Ανάληψη αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της Α1 ΕΣΚΑΘ. Οι κυανέρυθροι κατέλαβαν την 4η θέση στην βαθμολογία, ρύθμισαν την κορυφή, ανέδειξαν πρωταθλητή, έπαιξαν καλό μπάσκετ, έδωσαν ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές και έκαναν ολόκληρη τη Θεσσαλία να μιλάει για αυτούς.
Η Ανάληψη ήταν η μοναδική ομάδα που στηρίχτηκε σε τόσους πολλούς δικούς της παίκτες από τα τμήματα υποδομών της και είχε μάλιστα ένα από τα πιο νεότερα σε μέσο όρο ηλικίας, ρόστερ. Ακόμα και οι πιο έμπειροι, αυτοί που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα όπως οι Μαυροφώτης, Καλογερόπουλος, Καραθάνος, Ιλτσόγλου έκαναν τα πρώτα τους βήματα από τον κυανέρυθρο σύλλογο, και έφτασαν να τον εκπροσωπούν μέχρι σήμερα, ενώ αρκετά παιδιά από το παιδικό τμήμα πήραν το βάπτισμα του πυρός φέτος στην πρώτη τοπική κατηγορία. Ο Νίκος Στάμος, ο 15χρονος καλαθοσφαιριστής που έχει κληθεί και στο κλιμάκιο της προεθνικής είχε φέτος την ευκαιρία να πάρει σημαντικές εμπειρίες από την πρώτη τοπική κατηγορία, ενώ ακόμη δέκα παιδιά συνολικά από το παιδικό τμήμα πήραν χρόνο στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
Στη βολιώτικη ομάδα αισθάνονται για άλλη μια χρονιά δικαιωμένοι από το γεγονός να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις. Η τέταρτη θέση πίσω από ομάδες με υψηλά μπάτζετ, μεταγραφές και μεγάλους στόχους, όπως ο πρωταθλητής Αμπελώνας, οι Τιτάνες και ο Αστέρας Λάρισας, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη πορεία. Αλλωστε στην Ανάληψη δεν είχαν από την αρχή μεγαλεπήβολα σχέδια. Η επιτυχημένη πορεία πάντως είναι αποτέλεσμα μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ διοίκησης, προπονητή και παικτών, αφού οι άνθρωποι που βρίσκονται στο ΔΣ του συλλόγου είναι πάντοτε κοντά στην προσπάθεια της ομάδας, υλικά και ηθικά.
Λ. ΠΡΕΚΑΣ
«Πετύχαμε και με το παραπάνω το στόχο μας»
Ο προπονητής της ομάδας Λάμπρος Πρέκας, που φυσικά ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας του ανήκει, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την φετινή προσπάθεια της Ανάληψης και σχολίασε σχετικά: «Ο επόμενος στόχος για αυτή την ομάδα είναι να διεκδικήσει την άνοδο. Μετά και την φετινή πολύ καλή μας πορεία, αυτό είναι που μένει. Στον πρώτο γύρο χάσαμε κάποια παιχνίδια λόγω κάποιων απουσιών. Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε αυτές τις απώλειες θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε και ψηλότερα. Δεν είχαμε τον Παλάσκα που έκανε εγχείριση, έλειπε ο Καλογερόπουλος, ο Καραθάνος δεν ήταν έτοιμος, τρεις παίκτες που στηριχτήκαμε στον δεύτερο γύρο. Ολα είναι μέσα στο πρόγραμμα βέβαια. Ηταν κάποια παιχνίδια που τα δώσαμε όλα και ανταμειφθήκαμε και σε άλλα που ήμασταν άτυχοι. Το καλό για τα παιδιά ήταν ότι δεν αποτελέσαμε μόνο την καλύτερη ομάδα στον δεύτερο γύρο, αλλά ότι παίξαμε και καλό μπάσκετ. Σε σχέση με τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν δεν είχαμε πάρα πολλές επιλογές στο ρόστερ, αλλά τις καλύψαμε με τη δουλειά».
Ο Βολιώτης τεχνικός πιστεύει ότι η ομάδα του πέτυχε και με τον παραπάνω τον στόχο της, αποκόμισε οφέλη από την φετινή συμμετοχή της και δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών: «Η ομάδα πέτυχε και με το παραπάνω τον στόχο της. Ούτε για πρωτάθλημα πηγαίναμε, ούτε για κάτι υψηλό. Με την δουλειά που κάναμε μέσα στο γήπεδο, οι ίδιοι παίκτες έβαλαν παραπάνω τον πήχη και φτάσαμε να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση. Κόντρα στις ομάδες που πρωταγωνίστησαν αποδείξαμε ότι μπορούσαμε πάρα πολλά. Χρησιμοποιήσαμε κάποια παιδιά από το παιδικό στο δεύτερο γύρο, που για πρώτη φορά πήραν μέρος στο πρωτάθλημα. Δέκα παιδιά από την παιδική ομάδα έπαιξαν όλοι από ένα παιχνίδι, ενώ κάποιοι αγωνίστηκαν και περισσότερο. Οπου μας δόθηκε η ευκαιρία προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και τα μικρότερα παιδιά. Είμαι ευχαριστημένος από όλους τους παίκτες. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Κάναμε τους άλλους να μιλάνε για μας. Αυτό που μετράει είναι οι παίκτες να φεύγουν από το γήπεδο και να ευχαριστιούνται το μπάσκετ. Αυτό το πετύχαμε, παίζοντας καλό μπάσκετ. Επίσης πετύχαμε να μπουν νέα παιδιά στην ομάδα που ήταν και το πιο σημαντικό. Αυτά ήταν τα κέρδη μας».
Πάντως ο Βολιώτης τεχνικός εκφράζοντας την άποψή του γενικότερα για το τοπικό πρωτάθλημα τονίζει ότι χρειάζεται αναβάθμιση: «Γενικά σαν πρωτάθλημα θέλει αναβάθμιση το τοπικό. Εγώ θα πρότεινα πλέι οφ και πλέι άουτ».
Για την επόμενη χρονιά ο Λάμπρος Πρέκας δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα αν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι η μέχρι σήμερα συνεργασία του με τον σύλλογο μόνο επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί και οι διοικούντες θα συζητήσουν με τον τεχνικό το ενδεχόμενο της ανανέωσης της.
Οσον αφορά τώρα στην επόμενη σεζόν, τον στόχο θα τον αποφασίσει η διοίκηση. Αν θελήσει η Ανάληψη να πρωταγωνιστήσει, όπως απέδειξε φέτος, με δύο – τρεις καλές μεταγραφικές κινήσεις μπορεί να το καταφέρει.
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Ηλικία Θέση Πόντοι
Χρήστος ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ 26 πλέι μέηκερ 320
Νίκος ΜΑΥΡΟΦΩΤΗΣ 28 σέντερ 301
Νίκος ΚΟΣΜΑΣ 32 φόργουορντ 276
Στέλιος ΤΣΑΒΕΣ 28 φόργουορντ 233
Θεόδωρος ΙΛΤΣΟΓΛΟΥ 23 σούτινγκ γκαρντ 204
Αλέξανδρος ΠΑΛΑΤΖΑΣ 26 πλει μέηκερ 115
Δημήτρης ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ 21 σέντερ 96
Γιώργος ΙΛΤΣΟΓΛΟΥ 19 σούτινγκ γκαρντ 68
Ταξιάρχης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΗΣ 26 φόργουορντ 17
Βασίλης ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 17 φόργουορντ 16
Νίκος ΣΤΑΜΟΣ 15 φόργουορντ 8
Νίκος ΓΚΟΥΤΖΙΝΗΣ 16 σέντερ 4
Κων/νος ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 16 πλέι μέηκερ 3
Δημήτρης ΚΟΥΡΗΣ 16 πλέι μέηκερ
Ανδρέας ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ 16 φόργουορντ
Δανιήλ ΣΠΑΝΟΣ 16 σούτινγκ γκαρντ
Ιωάννης ΜΠΑΚΡΑΤΣΑΣ 16 πλέι μέηκερ
Αλέξης ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 16 φόργουορντ
Νίκος ΖΙΕΜΗΣ 16 φόργουορντ
Χρήστος ΚΟΡΕΝΤΗΣ 16 φόργουορντ
Θανάσης ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ 16 σούτινγκ γκαρντ
Προπονητής: Λάμπρος ΠΡΕΚΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου