ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμοι «ποτάμια» από την έντονη βροχόπτωση και το μεγάλο όγκο νερού

δρόμοι-ποτάμια-από-την-έντονη-βροχό-845307

Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, καθώς ο όγκος του νερού της βροχής που έπεσε από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής ασταμάτητα, ήταν ασυνήθιστα μεγάλος για την εποχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ορμητικά νερά είχαν ως αποτέλεσμα να «φουσκώσει» ο Ξηριάς, μεταφέροντας και αρκετές φερτές ύλες και να τεθούν σε συναγερμό οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ. Με πολύ μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης εξάλλου γίνονταν η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο δρόμο Κουκουράβας – Μακρινίτσας τα αυτοκίνητα κινούνταν με μεγάλη δυσκολία, καθώς για αρκετή ώρα τα ορμητικά νερά ξεχύνονταν στο οδόστρωμα με μεγάλη δύναμη.

Ο Δήμος Βόλου με έκτακτη ανακοίνωση το Σάββατο το βράδυ, συνιστούσε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς τα φαινόμενα που εκδηλώνονταν ήταν κατά τόπους και περιπτώσεις ακραία, εξαιτίας κυρίως των ισχυρών ανέμων που έπνεαν κατά το διάστημα της νύχτας.

Τα ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Ξηριά, όπου ο χείμαρρος έχει «φουσκώσει» και στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου και της Πολιτικής προστασίας και φυσικά της ΔΕΥΑΜΒ βρέθηκαν σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα σε διάφορα σημεία της πόλης για να επέμβουν άμεσα, αν χρειαστεί, ενώ όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο, «σύσσωμη η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο Δημαρχείο Βόλου για τον συντονισμό των προσπαθειών, όπου και μπορούσαν να απευθύνονται οι πολίτες για έκτακτες περιπτώσεις». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Ξηριά, στο ύψος του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες», όπου σε παρόμοια καιρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί προβλήματα, ο δρόμος έκλεισε με ειδικές κορδέλες από το Σάββατο το μεσημέρι μέχρι και την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εγκλωβισμού αυτοκινήτων που διέρχονται με κατεύθυνση είτε προς τη Νέα Ιωνία είτε προς το Βόλο. Πολύ νερό εξάλλου «κατέβασε» και ο χείμαρρος Κραυσίδωνας και ο Άναυρος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας χθες το πρωί «κατέβαζε» μεγάλες ποσότητες νερού, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια του Σαββάτου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου