ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη προκαταρκτική για Κουτσιφέλη

τρίτη-προκαταρκτική-για-κουτσιφέλη-845711

«Σε ό,τι λέω είμαι απόλυτα ακριβής», ισχυρίζεται ο πρόεδρος των εργαζομένων – Παρουσιάστηκε η αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ ύψους 9,5 εκατ. ευρώ

Εντολή νέας -τρίτης κατά σειρά- προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος του προέδρου των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Δημήτρη Κουτσιφέλη, έδωσε χθες κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Ο ισχυρισμός του κ. Κουτσιφέλη ότι η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ εναντίον της ΕΡΓΗΛ για το ανεκτέλεστο έργο ύδρευσης στο Βόλο, είναι της τάξης των 2,8 εκατ. ευρώ και οι αιχμές που άφησε περί «εκπτώσεων» στην αγωγική αξίωση, τον οδηγούν εκ νέου στο… εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με φόντο τις δηλώσεις Κουτσιφέλη για την αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και την απόφαση του πειθαρχικού για την απόλυσή του.

Στα μέλη του συμβουλίου παρουσιάστηκε η αγωγή που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ από το Φεβρουάριο του 2016, βάσει της οποίας διεκδικείται ποσό 6,7 εκατ. ευρώ από την ΕΡΓΗΛ για το ανεκτέλεστο έργο ύδρευσης και επιπλέον 2,8 εκατ. ευρώ από το εργολαβικό όφελος ύψους 4 εκατ. ευρώ που της έχει επιδικάσει οριστικά και αμετάκλητα ο Αρειος Πάγος.

Στηριζόμενος στις δηλώσεις Κουτσιφέλη αλλά και στο περιεχόμενο της αγωγής με την οποία η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΓΗΛ, ο πρόεδρος Αποστόλης Γαλάτης εισηγήθηκε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί το πειθαρχικό παράπτωμα της «άσκησης κριτικής στον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που γίνεται δημοσίως και γραπτώς ή προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει του υπαλλήλου, εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις».

«Πρέπει να προστατέψουμε το κύρος της επιχείρησης από τις λανθασμένες δηλώσεις του κ. Κουτσιφέλη. Λέω λανθασμένες γιατί μπορεί να έχει κάνει λάθος. Θα εξεταστεί όμως και η περίπτωση του δόλου», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Γαλάτης, που ανέθεσε στο νέο μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Μιχ. Καπουρνιώτη τη διενέργεια της προκαταρκτικής. Σημειώνεται ότι ο κ. Καπουρνιώτης αναπληρώνει τη θέση της Βιολέτας Καντόλα, που παραιτήθηκε από μέλος.

Νέες αιχμές Κουτσιφέλη

Ο κ. Κουτσιφέλης πάντως εμφανίζεται να επιμένει στους ισχυρισμούς του. «Δεν θα φιμωθώ ούτε θα υποκύψω σε πειθαρχικές απειλές. Σε ό,τι λέω είμαι απόλυτα ακριβής», δήλωσε με τη λήξη της συνεδρίασης.

«Θέλω να θυμίσω ότι ο προηγούμενος, ο κ. Στάμος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος μου», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για βιομηχανία διώξεων εναντίον του προσώπου του που όμως «δεν θα έχουν καμία επιτυχία». «Θα προσφύγω στις αρμόδιες υπηρεσίες και στη Δικαιοσύνη για παραβίαση του συνδικαλιστικού Νόμου. Για να ασκήσουν εις βάρος μου διώξεις θα έπρεπε να πάρουν άδεια από την επιτροπή του άρθρου 15 και δεν το έχουν κάνει σε καμία περίπτωση», ανέφερε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου