ΤΟΠΙΚΑ

Πικετοφορία σήμερα από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας κατά του πολυνομοσχεδίου «σκούπα»

πικετοφορία-σήμερα-από-το-παμε-μαγνησ-845741

Πικετοφορία διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα».

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα ασκείται δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και σημειώνεται ότι «δε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ. Στο νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένα αυτόματος μπαλτάς που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο, 4ο μνημόνιο».

Κάλεσμα για τη σημερινή πικετοφορία γίνεται και από τον σύλλογο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωση εξάλλου της Τ.Ε. ΚΚΕ στο Βόλο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε νέα που έρχονται. Διεκδικούμε κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και φόρων, ανάκτηση των απωλειών, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της κρίσης, να φορολογηθεί το κεφάλαιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου