ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε το ξήλωμα των ποδηλατοδρόμων

ολοκληρώθηκε-το-ξήλωμα-των-ποδηλατοδ-845807

Η επόμενη φάση περιλαμβάνει δημιουργία σύγχρονου δικτύου για ποδηλάτες

Ενα έργο σημαντικό για την πόλη ολοκληρώθηκε χθες και αφορά την αποξήλωση των ποδηλατοδρόμων, με την εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Βόλου και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Θανάση Σταυρίδη.

Η νέα δημοτική αρχή τον Νοέμβριο του 2014 με σύμβαση 37.000 ευρώ ξεκίνησε την αποξήλωση των ποδηλατοδρόμων, την οποία συνέχισε και με μια δεύτερη σύμβαση τον Μάιο του 2015 ύψους 18.000€. Το αντικείμενο του έργου περιλάμβανε εργασίες όπως: κοπή οδοστρώματος και καθαίρεση των νησίδων σκυροδέματος, συμπλήρωση υλικού 3Α στην επισκευαζόμενη επιφάνεια, ασφαλτική επάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Ετσι αποξηλώθηκανοι νησίδες του ποδηλατόδρομου και αποκαταστάθηκαν με ασφαλτικό οι δρόμοι: Εθνικής Αντιστάσεως, Μεταμορφώσεως, Μακρυγιάννη στο Βόλο, Δημητρίου Πολιορκητού, Περσέως, Αθηνάς στη Νέα Δημητριάδα, Νεαπόλεως, Φιλικής Εταιρίας, Υδρας στη Νεάπολη.

Με επόμενη σύμβαση που υπογράφηκε στις 6.11.15 ύψους 26.000 € συνεχίστηκε το έργο και ολοκληρώθηκε με την αποξήλωση όλων των υπόλοιπων ποδηλατοδρόμων. Στην Αντωνοπού- λου, στη Μικρασιατών,στην Κολοκοτρώνη, στη Νικηταρά, στην Παπανικολή και στην Ξάνθου.

Μέσα σε ένα χρόνο η νέα δημοτική αρχή ολοκλήρωσε την αποξήλωση των υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη, δαπανώντας συνολικά 81.000ευρώ. Ετσι ένα πραγματικό έκτρωμα για την πόλη του Βόλου που βασάνιζε από τη στιγμή που κατασκευάστηκε τους πολίτες αυτής της πόλης δεν υπάρχει πια. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιήθηκε η απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών του Βόλου, που από την αρχή εναντιώθηκε στον τρόπο κατασκευής αλλά και στην επικινδυνότητα της χρήσης του δικτύου ποδηλατοδρόμων. Επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει σύγχρονους ποδηλατόδρομους ήπιας μορφής για τους ποδηλάτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου