ΤΟΠΙΚΑ

Υπό διάλυση τα τοπικά Νοσοκομεία

υπό-διάλυση-τα-τοπικά-νοσοκομεία-851206

Κλειστό παρέμεινε και χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο εξυπηρετούσε μόνο τα πολύ επείγοντα περιστατικά που κατέφθαναν. Εξαιτίας της υπολειτουργίας του τα δωμάτια των Κλινικών έχουν σχεδόν αδειάσει από ασθενείς, ενώ χθες η 5η Υγειονομική Υπηρεσία σύστησε ομάδα εργασίας, προκειμένου να αναδιαρθρώσει το εφημεριακό καθεστώς.

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίοι αντιδρούν στη μείωση του κονδυλίου για το πρόγραμμα των εφημεριών.
Οι γιατροί δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για τη στάση του Υπουργείου αλλά και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, φορείς οι οποίοι αγνοούν σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό την κατάθεση νέου και χαμηλότερου σε κόστος προγράμματος εφημεριών από την επιστημονική επιτροπή του Νοσοκομείου.
Η υπολειτουργία αυτή του Νοσοκομείο φαίνεται πλέον πιο έντονα, καθώς σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη έχουν αδειάσει από ασθενείς οι Κλινικές.
«Μόνο στην Πνευμονολογική Κλινική έχουν μείνει από τους 40 ασθενείς μόλις 15. Εκείνο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι πως ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. Βέβαια η αντίδραση των γιατρών είναι απολύτως φυσιολογική, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους εδώ και καιρό», σημείωσε ο κ. Γουργουλιάνης.
Τα μόνα περιστατικά που εξυπηρετούνται -όπως ανέφερε ο Πρύτανης- είναι τα πολύ επείγοντα περιστατικά.
Από την πλευρά της η 5η Υγειονομική Περιφέρεια ανακοίνωσε χθες πως μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συγκρότησε ομάδας εργασίας αποτελούμενη από τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Τσάτσο, τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γεώργιο Κουκούλη και τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Καραμήτσο, προκειμένου τα μέλη της να καταγράψουν και να αναλύσουν τις εφημερίες στις Μονάδες Υγείας της Λάρισας και να προτείνουν την αναδιάρθρωση του εφημεριακού προτύπου.
Πάντως οι γιατροί από την πλευρά τους δηλώνουν πως εάν υπάρξει γραπτή δέσμευση από την Υπουργό ή τον Γεν. Γραμματέα ότι θα ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για το θέμα των εφημεριών, τότε κι εκείνοι θα αναστείλουν το «εμπάργκο».
Τέλος να σημειωθεί πως τις προσεχείς ημέρες ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα, θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και θα συζητήσει και με το σύλλογο των ιατρών όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου