ΤΟΠΙΚΑ

Υποβολή αιτήσεων για μεταπτυχιακό στη Γεωπονία

υποβολή-αιτήσεων-για-μεταπτυχιακό-στ-846231

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, από 1 Ιουνίου έως και 9 Σεπτεμβρίου, να υποβάλουν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του προγράμματος.

Το Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια 2 εξάμηνα (για τους φοιτητές που θα επιλέξουν τον κύκλο πλήρους φοίτησης) ή 4 (τέσσερα) εξάμηνα (για τους φοιτητές που θα επιλέξουν τον κύκλο μερικής φοίτησης). Στο μεταπτυχιακό μπορούν να απορροφηθούν έως 75 σπουδαστές. Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 2.000 ευρώ.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Γεωτεχνικών, Πολυτεχνικών και Περιβαλλοντικών Τμημάτων, Τμημάτων Θετικών και Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, εφόσον έχουν βαθμό πτυχίου μεγαλύτερο του έξι (6,00). Επίσης πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου, εφόσον έχουν βαθμό πτυχίου μεγαλύτερο του έξι και πενήντα εκατοστά (6,50) και μετά από επιτυχή εξέταση οκτώ (8) προπτυχιακών μαθημάτων, τα οποία θα επιλεγούν από κατάλογο 12 μαθημάτων για την κάθε κατεύθυνση.

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση το συνολικό αριθμό μορίων που θα συγκεντρώσει ο καθένας αφού προηγηθεί προσωπική συνέντευξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου