ΤΟΠΙΚΑ

Και στη Β’ θα είναι ωραία…

και-στη-β-θα-είναι-ωραία-851206

Ενα όνειρο που λίγοι πίστευαν πως μπορεί να συμβεί στην αρχή της χρονιάς, η άνοδος δηλαδή στη Β΄ Εθνική κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε τελικά για τον Μαγνησιακό. Τρεις βασικοί συντελεστές αυτής της πορείας, ο προπονητής της ομάδας κ. Θόδωρος Κατσαμόρας, η τερματοφύλακας Αγγελική Φέγγερ και η βασική αμυντικός Γιώτα Μεγαγιάννη άνοιξαν την καρδιά τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και μίλησαν για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.
Αρχικά ζητήσαμε από τον κ. Κατσαμόρα να κάνει μια αποτίμηση της χρονιάς που μόλις τελείωσε σύμφωνα πάντα με την κρίση του προπονητή. Ο κόουτς του Μαγνησιακού μάς τόνισε πως όλα ξεκίνησαν από το καλό κλίμα που επικρατούσε και εξακολουθεί να επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας. «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ηρεμία και καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Τα κορίτσια ανέπτυξαν μια αδελφική σχέση μεταξύ τους, γεγονός που ήταν και το κλειδί της επιτυχίας», υπογράμμισε ο τεχνικός του Μαγνησιακού, ενώ πρόσθεσε πως έμεινε πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο του ποδοσφαίρου που «έπιασε» η ομάδα του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Αν αναλογιστούμε και το γεγονός πως η ομάδα του Μαγνησιακού είναι σχετικά ένα καινούριο σύνολο, με πολύ νεαρές παίκτριες, τότε η άνοδος στη Β’ εθνική αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.
Πάντως ο κ. Κατσαμόρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους «αφανείς ήρωες» αυτής της ομάδας που δεν ήταν άλλοι από τους γονείς των παιδιών. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον βοηθό προπονητή κ. Μένη Μακρή για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, τον κ. Χαραλάμπου Γιώργο για τη βοήθεια που μας πρόσφερε βρίσκοντας χορηγούς για την ομάδα μας, τον έφορο κ. Γιάννη Κατσιώτη και τους Θανάση Μήτα και Ξένια Μάσκα για το φωτογραφικό υλικό των αγώνων το οποίο και επιμελούνται», τόνισε ο Θόδωρος Κατσαμόρας. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πιο θερμό υποστηρικτή της ομάδας, τον πατέρα-Θεόδωρο, ο οποίος με τη παρουσία του έδινε άλλο χρώμα στα παιχνίδια των κοριτσιών. Όσον αφορά στη νέα χρονιά, ο κόουτς του Μαγνησιακού στέκεται στο γεγονός πως η ομάδα πρέπει να βάλει ως νούμερο ένα στόχο την παραμονή στην κατηγορία και από’ κει και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Φυσικά σε περίπτωση που η ομάδα πάει καλά και χτυπήσει την πόρτα της Α’ Εθνικής, στο Μαγνησιακό δε θα έλεγαν όχι σε μια τέτοια πρόκληση.
Αυτό αποτυπώνεται και στα λόγια της νεαρής παίκτριας Γιώτας Μεγαγιάννη, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια οικογένεια και παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Στόχος μας την επόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική είναι να κάνουμε μια καλή πορεία, εξασφαλίζοντας γρήγορα την παραμονή μας. Από ’κει και πέρα αν προκύψει κάτι καλύτερο δε θα λέγαμε όχι, μιας και η Α’ Εθνική είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μια παίκτρια» είπε η νεαρή αμυντικός, η οποία να θυμίσουμε πως είναι και στα υπ’ όψιν του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Νεανίδων, κ. Κουτσάκη για τις επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.
Από την άλλη η μεγαλύτερη σε ηλικία παίκτρια του Μαγνησιακού, η τερματοφύλακας, Αγγελική Φέγγερ, συμφώνησε με τα λεγόμενα της συμπαίκτριάς της και έθεσε ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία αλλά και το καλό θέαμα. Σε ερώτηση που της κάναμε σχετικά με το ποια συμπαίκτριά της δεν θα ήθελε να έχει ποτέ αντίπαλο, η Αγγελική ήταν σαφής: «Σίγουρα δε θα ήθελα ποτέ να αντιμετωπίσω τη Μυρσίνη Μήτα και την Άννα-Μαρία Κατσαβριά. Είναι και οι δύο πολύ γρήγορες αλλά και πολύ επικίνδυνες με τη μπάλα στα πόδια», τόνισε με χαμόγελο η Αγγελική. Να σημειώσουμε πως η Μυρσίνη Μήτα και η Άννα-Μαρία Κατσαβριά, είναι οι δύο παίκτριες που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης του Μαγνησιακού αλλά είναι και οι πρώτες σκόρερ της ομάδας με 11 και 8 τέρματα αντίστοιχα.
Πριν κάνουμε και μια σύντομη παρουσίαση της ομάδας με αριθμούς, να σημειώσουμε πως ο Μαγνησιακός ετοιμάζει το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα θα προωθήσει την 14χρονη Βαγγελίτσα Θεοδωροπούλου από τις ακαδημίες της ομάδας, ενώ θα εντάξει στο δυναμικό της και την 21χρονη, έμπειρη, για τα δεδομένα του μέσου όρου ηλικίας του Μαγνησιακού αθλήτρια Ζωγραφιά Καλαπαναγιώτου. Βέβαια όπως είπε και ο κ. Κατσαμόρας, αν υπάρξει και κάποιο άλλο ταλέντο που θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα και ταυτόχρονα να είναι και καλός χαρακτήρας σίγουρα θα το ήθελαν στην ομάδα.
Συμμετοχές και σκόρερς τη φετινή χρονιά
Χαρακτηριστικό της φετινής πορείας του Μαγνησιακού ήταν τόσο ο πλουραλισμός στις συμμετοχές όσο και στο σκοράρισμα. Είναι ενδεικτικό ότι έστω λίγο έως πολύ χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν όλες οι παίκτριες με τις Φέγγερ, Παπασακελλαρίου Ε., Χαραλάμπου, Μήτα, Κατσιώτη, Κατσαβριά, Μακρή, Μεγαγιάννη, Κέκου και Παπασακελλαρίου Ζ., να έχουν διψήφιο αριθμό συμμετοχών, ενώ αρκετές συμμετοχές είχαν και οι Κοσμοπούλου, Σιδεροπούλου, Κορωναίου, Καλουδάκη και Γιαννακοπούλου. Λιγότερο χρόνο συμμετοχής πήραν οι πιο μικρές Τσιακατίρη, Κοντογιάννη, Κοντούλη, Παναγιώτου, Φάνε και Βόγια. Στις σκόρερ όπως προαναφέρθηκε πρώτη είναι η Μυσρίνη Μήτα με 11 γκολ και ακολουθεί με 8 η Άννα-Μαρία Κατσαβριά. Έξι τέρματα έχει σημειώσει η Σοφία Κατσιώτη, ενώ 4 πέτυχε η Όλια Κέκου.
*Η φετινή πορεία και η άνοδος του Μαγνησιακού, αφιερώνεται από όλους της συντελεστές αυτής της προσπάθειας, στη μνήμη της αδικοχαμένης παίκτριας της ομάδας, Αποστολίας Ίμη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα με μοτοσικλέτα, σε ηλικία μόλις 22 ετών, πριν λίγους μήνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου