ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Στις πλήρεις διαστάσεις της αυτή η ιστορία με τα αποθεματικά των ταμείων που «επενδύθηκαν» σε αγορές ομολόγων θα βγάλει πολλά. Για τον αριθμό των ομολόγων, για το σύνολο των χρημάτων που αντικαταστάθηκαν με χάρτινους τίτλους μακροπρόθεσμης «απόδοσης», για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Χοντρό παιχνίδι που οι εμπλεκόμενοι ήλπιζαν ότι δεν θα αποκαλυπτόταν, γιατί εκ των πραγμάτων προκύπτουν ευθύνες. Νομότυπα όλα, αλλά με τελική πραγματικά χασούρα για τα ξένα χρήματα που διαχειρίσθηκαν.

Ενα ερώτημα ως προς το «νομότυπο» των ενεργειών που επικαλούνται στο υπουργείο Απασχόλησης προκύπτει από το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχει συνεδριάσει η ειδική επιτροπή που εγκρίνει τις επενδύσεις των ταμείων. Χωρίς έλεγχο έγιναν όλα.

Εκτός και αν αρκούσε ο «έλεγχος» από δύο ειδικούς γραμματείς που διαθέτει το υπουργείο Απασχόλησης.

Στην καλύτερη περίπτωση η απόδοση για το Ταμείο άντε να φθάσει στο 3% (η υπεραπόδοση πηγαίνει στους ενδιάμεσους μεσάζοντες αγοραστές-πωλητές), όταν στη χειρότερη περίπτωση εξασφαλίζεται ένα τουλάχιστον 3,5% του απλού τραπεζικού τόκου κατάθεσης.

Το «δις εξαμαρτείν», πάει για τον Τσιτουρίδη που δίνει δεύτερη αφορμή απομάκρυνσης ή για τον Καραμανλή για τον ίδιο λόγο;

Δηλαδή σε λίγο μπορεί να μετράμε νεκρούς και στο πρωτάθλημα σκακιού όποτε υπάρχει «ντέρμπι»;

Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη Θεσσαλία ανατέθηκε από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» στην Hellas OnLine (βλέπε Ιντρακόμ). Κατά τα άλλα, οι Δήμοι θα επιλέξουν τον τρόπο διαχείρισης του δικτύου που αποκτούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου