ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό λιποθυμικό επεισόδιο σε εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας

διπλό-λιποθυμικό-επεισόδιο-σε-εξετασ-846777

Ενας υποψήφιος και μια υποψήφια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο – Με απρόοπτα χθες οι πανελλαδικές στο νομό

Διπλό λιποθυμικό επεισόδιο χθες σε δύο εξεταστικά κέντρα του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Ενας υποψήφιος και μια υποψήφια «κατέρρευσαν». Κρίση άγχους διέγνωσαν θεράποντες γιατροί στο τμήμα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου Βόλου, όπου μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι δύο υποψήφιοι των πανελλαδικών, που μπορούν πάντως να ξαναδώσουν επαναληπτικές εξετάσεις, οι οποίες θα διεξαχθούναπό τις 6 έως τις 16 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρώτο λιποθυμικό επεισόδιο σημειώθηκε στις 8:30 χθες το πρωί σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου. Η διαδικασία των εξετάσεων δεν είχε ξεκινήσει. Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών βρίσκονταν στις αίθουσες και περίμεναν τα θέματα. Ενας από τους υποψηφίους δεν άντεξε. Δήλωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και ζήτησε άδεια να βγει από την αίθουσα. Στο διάδρομο, ακριβώς έξω από την αίθουσα λιποθύμησε.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί, σε εξεταστικό κέντρο της Ν. Ιωνίας. Η υποψήφια ολοκλήρωνε σχεδόν το γραπτό της όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, συνοδεία καθηγητών από τα δύο εξεταστικά κέντρα. Πέρυσι είχαν σημειωθεί 11 λιποθυμικά επεισόδια σε εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών. Το αυξημένο άγχος των εξετάσεων αλλά και πίεση που φέρονται να δέχονται από το σπίτι, οδηγούν υποψηφίους σε κατάρρευση. Στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα η διαδικασία κύλησε ομαλά. Η γραπτή δοκιμασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Συνολικά συμμετείχαν 1.190 από τους 1.222 υποψηφίους με το νέο σύστημα (32 απόντες) και 85 από τους 96 υποψηφίους με το παλιό σύστημα (11 απουσίες).

Οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα.

Οι υποψήφιοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’) και μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα στα Μαθηματικά Ι.

Οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα επιστρέφουν στα εξεταστικά κέντρα αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου για να εξεταστούν στα μαθήματα Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής Γ.Π. και Ιστορία Γ.Π. Οι υποψήφιοι ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα θα εξεταστούν στα μαθήματα Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία Γ.Π.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου