ΤΟΠΙΚΑ

Ενσταση και προσφυγή στη Δικαιοσύνη

ενσταση-και-προσφυγή-στη-δικαιοσύνη-846843

Ποινή απόλυσης στον Δημήτρη Κουτσιφέλη και ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα στονΙ. Χούσο, επέβαλλε κατά πλειοψηφία το πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Εκρινε ενόχους -σε επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ– τους δύο εργαζόμενους για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ, το μεν πρώτο ως προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, το δε, δεύτερο ως επιβλέποντα μηχανικό του έργου ύδρευσης.

Χθες, ο κ. Κουτσιφέλης ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης, μόλις την πάρει στα χέρια του. Θα υποβάλλει ένσταση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο που είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ θα προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια. Προτίθεται επίσης να καταθέσει μηνύσεις κατά όσων έχουν συμπράξει στη λήψη της απόφασης για μια σειρά -όπως λέει- παραβάσεων. «Δεν μου επέτρεψαν να καταθέσω στην Εξεταστική Επιτροπή, υπάρχει ψευδής βεβαίωση Απ. Γαλάτη για σύγκληση του πειθαρχικού για την οποία έχω ήδη υποβάλλει μήνυση, δεν μου χορηγήθηκαν έγγραφα που ζήτησα, δεν μου γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο στο οποίο βασίστηκαν οι κατηγορίες που με βάρυναν, δεν μου επέτρεψαν να απολογηθώ», υπογραμμίζει ο κ. Κουτσιφέλης. Σημειώνεται ότι η απόλυση Κουτσιφέλη αποφασίστηκε για τις κατηγορίες της κατ’ εξακολούθηση αδιαφορίας, αμέλειας, ατελούς ή πλημμελούς εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και για παράλειψη άσκησης επιβεβλημένου υπηρεσιακού ελέγχου και κατ’ εξακολούθηση απόκρυψη ή συγκάλυψη φθοράς ή ζημιάς σε έργα της επιχείρησης.

«Σωρεία νομικών παραλείψεων»

Απαντώντας στα περί… φιλότιμου στην Επιλογή Ευθύνης, ο κ. Κουτσιφέλης, επαναφέρει τις κατηγορίες του εναντίον της πρώην διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, μιλώντας για σωρεία νομικών παραλείψεων. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είπε:

«Ηπροηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, γνωρίζει ότι υπέβαλλα τρεις φορές την παραίτησή μου και έθεσα εαυτόν στη διάθεση της υπηρεσίας για οποιαδήποτε εξέλιξη. Και τις τρεις φορές δεν έγινε δεκτή. Εκτός από το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, έχουν τεθεί στο αρχείο και οι δύο εις βάρος μου μηνύσεις από τη διοίκηση της Επιλογής Ευθύνης, αλλά και η μήνυση της σημερινής διοίκησης. Εχω λοιπόν ελεγχθεί πολλαπλώς από τη Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω φιλότιμο ή η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ που υπέπεσε σε σωρεία νομικών παραλείψεων στην υπόθεση ΕΡΓΗΛ;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου