Εφυγε το γνωστό στέλεχος της Αριστεράς Ξενοφών Παπαγεωργίου

Τελευταία ενημέρωση: 2016-05-19, 07:47:17
O Ξενοφών Παπαγεωργίου
Εφυγε το γνωστό στέλεχος της Αριστεράς Ξενοφών Παπαγεωργίου

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του Ξενοφώντα Παπαγεωργίου, γνωστού αγωνιστή της Αριστεράς και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Ο Ξενοφών Παπαγεωργίου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 96 χρόνων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τέλους παρέμεινε δυναμικός και αποφασιστικός, με πλήρη διαύγεια και κρίση.

Γεννήθηκε το 1920 στον Πλατύκαμπο της Λάρισας. Στα 13 του χρόνια μπήκε στην δουλειά και έγινε χειριστής γεωργικών μηχανημάτων.

Το 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ και κατατάχθηκε στον Θεσσαλικό Ιερό Λόχο. Συμμετείχε στην Ταξιαρχία του Μίμη Μπουκουβάλα και έγινε σύνδεσμος με το 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ.

Η συνδικαλιστική του δράση στην δεκαετία του 1950 τον έφερε στην προεδρία του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων και στην αντιπροεδρία της Ομοσπονδίας Χειριστών.

Την δεκαετία του 1960 πρωτοστάτησε στην κίνηση των 115 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η δραστηριότητά του σταμάτησε το 1967, όταν απολύθηκε από την υπηρεσία του ως «μη νομιμόφρων».

Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας συνέχισε την συνδικαλιστική του δράση.

Ηταν ανένταχτος αριστερός έως το 1990 οπότε και έγινε μέλος του Συνασπισμού και παρέμεινε ως το τέλος του μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της με αφορμή το θάνατό του επισημαίνει ότι «στέκεται με θλίψη και σεβασμό δίπλα στην οικογένεια του Ξενοφώντα Παπαγεωργίου, του γηραιότερου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας».

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου στις 10 π.μ. στην εκκλησία της Ανάληψης.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=