ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αντιπροσωπεία της ΕΡΓΟΣΕ

σύσκεψη-στην-περιφέρεια-θεσσαλίας-με-847478

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Θανάση Βούρδα και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την παρακολούθηση της πορείας των σιδηροδρομικών έργων στην περιοχή και τον προγραμματισμό των έργων για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός σημείωσε ότι έχουν μπει οι βάσεις ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε μια δύσκολη περίοδο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλία. Αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα – Βόλος τονίζοντας ότι το έργο προχωράει, ότι έχει γίνει διαπλάτυνση της γραμμής και εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα.

«Πρόκειται -ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας- για ένα έργο ζωής για τη δυτική Θεσσαλία, που ήταν ζητούμενο δεκαετιών το οποίο εντάσσουμε στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 52 εκατ. ευρώ. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με βήματα συγκεκριμένα και σχέδιο έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος και να πάμε στην ολοκλήρωση του έργου, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Στο ζήτημα της ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα εξετάστηκαν όλα τα τεχνικά θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βγει η πρόσκληση και να κατατεθεί από την ΕΡΓΟΣΕ τεχνικό δελτίο για να προκηρυχτεί το έργο εντός του 2016, ενώ το κομμάτι Λάρισα – Βόλος είναι ενταγμένο στο κεντρικό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, οπότε αναμένεται η αντίστοιχη πρόσκληση από το ΕΠΕΡΑΑ για την ένταξή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου