ΤΟΠΙΚΑ

Μπαίνει χλοοτάπητας στο Βοηθητικό

μπαίνει-χλοοτάπητας-στο-βοηθητικό-851206

Μετά από τριάντα και πλέον χρόνια το βοηθητικό γήπεδο του ΕΑΚ, πίσω από το Εθνικό Στάδιο, αποκτά χλοοτάπητα, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας, αφού η εγκατάσταση θα διατίθεται αποκλειστικά για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου που ανήκουν στη δύναμη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (Ε.Π.Σ.Θ.).
Στις προθέσεις του Δήμου Βόλου είναι η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα τέταρτης γενιάς, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα χρήσης δέκα ωρών ημερησίως από τις ομάδες, ενώ το συνολικό κόστος του έργου είναι της τάξεως των 120.000 ευρώ. Οι σχετικές εργασίες για την επίστρωση του χλοοτάπητα έχουν ξεκινήσει ήδη, με το χώρο να έχει ήδη έτοιμη από παλιά όλη την απαραίτητη υπόβαση για τη σπορά του χλοοτάπητα. Το… πρασίνισμα του γηπέδου εκτιμάται ότι θα αρχίσει σε σαράντα μέρες από σήμερα, ενώ το νέο γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής μας από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
Ωστόσο στο βοηθητικό γήπεδο του ΕΑΚ Βόλου δεν θα τοποθετηθεί μόνον χλοοτάπητας, αλλά θα γίνουν και μία σειρά από άλλες εργασίες όπως ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου, η τοποθέτηση καθισμάτων στις κερκίδες, η κατασκευή αποδυτήριων στο ύψος της θύρας 6 του Εθνικού Σταδίου.
Ωστόσο στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αθλητικών χώρων έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο της «Αργούς» στην περιοχή των Πευκακίων. Επειδή η περιοχή είναι αρχαιολογική και απαγορεύονται οι οποιεσδήποτε φύσεως εργασίες εκσκαφών, οι υπεύθυνοι του Δήμου προσανατολίζονται στην τοποθέτηση χλοοτάπητα 5ης γενιάς. Είναι ο χλοοτάπητας τον οποίο είχε παραγγείλει ο εργολάβος που είχε αναδειχθεί μειοδότης μετά τη δημοπράτηση που είχε γίνει το 2006, αλλά στη συνέχεια απεδείχθη ότι η τότε Δημοτική Αρχή δεν είχε εγκρίνει την πίστωση με τον αντίστοιχο κωδικό στο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων και πιο συγκεκριμένα το ποσό των 343.000 ευρώ. Ο χλοοτάπητας εκείνος προοριζόταν για το βοηθητικό του ΕΑΚ, αλλά πλέον πρόκειται να τοποθετηθεί στο γήπεδο της «Αργούς», καθώς δεν χρειάζονται εργασίες εκσκαφών. Στο Δήμο οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου έχουν πάρει τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ότι η μελέτη συντάσσεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου