ΤΟΠΙΚΑ

Κάτι… «τρέχει» με τη Νίκη

κάτι-τρέχει-με-τη-νίκη-851206

Ιδιαίτερα ευδιάθετος παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Χόρχε Μπάριος. Παρά το γεγονός ότι όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν στο επίκεντρο των τοπικών ρεπορτάζ και όχι μόνο λόγω των δηλώσεών του μετά το ματς με τα Τρίκαλα, ο Ουρουγουανός δεν εμφανίστηκε ενοχλημένος και προσπάθησε να διώξει τις σκιές και να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε. «Κάτι συμβαίνει με τη Νίκη, αλλά θα μιλήσω ανοιχτά μετά το πρωτάθλημα», είπε. Οπως αναμενόταν έθιξε το θέμα της διαιτησίας, ενώ τόνισε παράλληλα ότι μαθηματικά το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή του και θα πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα μέχρι το τέλος.
Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου με το γεγονός ότι δεν έχει ίση αντιμετώπιση από την διαιτησία σε σχέση με τους αντιπάλους: «Δεν μου αρέσει να παίζω με τη δουλειά μου. Αυτά που λέω είναι και όταν κερδίζω και όταν χάνω. Εχω σεβασμό και δεν μου αρέσει να κλαίω. Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν μας έχουν παίξει ποτέ 50/50. Δεν θέλω όμως να μιλάω για τη διαιτησία και μετά να με καλέσουν και να με τιμωρήσουν, όπως έγινε με τον συμπατριώτη μου Πάμπλο Γκαρσία. Οταν κερδίζει μια ομάδα, η νίκη χρεώνεται στους παίκτες. Οταν χάνει μια ομάδα, φταίει πάντα ο προπονητής. Αυτό ήταν το πιστεύω μου από την αρχή και δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Ομως κάτι συμβαίνει με τη Νίκη. Είδατε τι έγινε στην κλούβα με το Θερμαϊκό, είδατε τι πάθαμε στη Βέροια που χάσαμε τον Σωτρίνη για οκτώ ματς, καταλάβατε κάποια πράγματα από το ματς στα Γιαννιτσά. Κάτι γίνεται λοιπόν, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι έχω και μια ομάδα πίσω από μένα και πρέπει να προσέχω τι λέω και τι κάνω. Τώρα δεν μπορώ να πω πολλά. Μετά το πρωτάθλημα όμως θα τα πω. Πόσα πέναλτι έχω κερδίσει μέχρι σήμερα, πόσες κάρτες έχει δεχτεί ο Σάντσεζ το καλύτερο σέντερ φορ της Νίκης Βόλου; Δεν θέλω να μου κάνουν δώρο. Ζητάω μόνο να μας παίζουν 50/50. Δεν είμαστε μωρά. Ολοι τα ζούμε αυτά και ξέρουμε τι συμβαίνει, αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα για να προστατεύσουμε και την ομάδα».
Μιλώντας συγκεκριμένα για το ματς με τα Τρίκαλα είπε: «Στο ματς με τα Τρίκαλα ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά τα πρώτα 15 λεπτά είδαμε όλοι τι έγινε. Ο διαιτητής μας σταματούσε. Με τόσα χρόνια εμπειρίας μου στα γήπεδα μπορώ να καταλαβαίνω και την λεπτομέρεια στον αγωνιστικό χώρο και στεναχωριέμαι. Όταν βλέπεις τον βοηθό να σε σταματάει δυο φορές, το διαιτητή να σταματάει την αντεπίθεση για να σου δώσει ένα φάουλ πιο πίσω και μετά να χρεώνουν με χέρι τον Γεωργιάδη στο φάουλ του Χρυσάφη και να φέρνουν τα Τρίκαλα πιο κοντά, καταλαβαίνεις κάποια πράγματα. Κάνουμε προσπάθεια να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο και θέλαμε το ματς για να τον ικανοποιήσουμε. Τα Τρίκαλα βέβαια έπαιξαν καλύτερα. Για το ότι δεν είχε ρυθμό η ομάδα ή για τις κινήσεις τακτικής μπορεί κάποιος να κατηγορήσει εμένα και το δέχομαι, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι έφταιξε μόνο αυτό».
Για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και τα παιχνίδια που καλείται να δώσει η ομάδα του: «Εχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας και χρειάζεται ηρεμία και να είμαστε όλοι μαζί. Ολα αυτά τα ματς θα περάσουν από το μικροσκόπιο. Με όποια ομάδα διεκδικεί κάτι και έρχεται να παίξει μαζί μας αυτό θα συμβαίνει. Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Η διοίκηση, εγώ, οι παίκτες, οι φίλαθλοι, οι δημοσιογράφοι. Η ομάδα αυτή που πάει για πρωτάθλημα δεν είναι καλύτερη από εμάς. Μαθηματικά ακόμα όμως δεν έχει τελειώσει το θέμα της παραμονής για τη Νίκη. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».
Ο Χόρχε Μπάριος μόνο ακίνδυνη δεν θεωρεί ότι είναι η ομάδα της Κοζάνης, ο αντίπαλος δηλαδή της Νίκης την Κυριακή: «Η Κοζάνη έχει γρήγορους παίκτες μπροστά. Εδώ ήρθε και μας έκανε την ζημιά. Πρέπει να προσέξουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να διώξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το άγχος της παραμονής, ώστε στα τελευταία ματς να μπορέσουμε να δούμε κι άλλα παιδιά που έχουν ταλέντο. Μαθηματικά όμως είμαστε ακόμα σε περιπέτειες. Η διοίκηση πολεμάει το οικονομικό, εγώ και τα παιδιά κάνουμε την δική μας προσπάθεια και πρέπει όλοι μαζί μέχρι τέλους να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα».
Τελειώνοντας ο Χόρχε Μπάριος έστειλε το μήνυμα του: «Είμαι εγωιστής και όποιος με χτυπάει από πίσω με το μαχαίρι με πεισμώνει στην δουλειά μου. Εχω όμως εμπιστοσύνη και σεβασμό σε αυτό που κάνω».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου