Μπαίνει τάξη παντού και σε όλα

Τελευταία ενημέρωση: 2010-04-22, 00:00:00
Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και της ανομίας σε όλα τα επίπεδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη τον υπουργό για τις πρόσφατες επιχειρήσεις των Αρχών κατά της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
«Βάζουμε τάξη στη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι με άλλη αντίληψη και άλλη νοοτροπία διακυβέρνησης αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ο δημόσιος υπάλληλος. 
«Το αίσθημα της ασφάλειας ήταν ζητούμενο: Η αστυνομία είχε απαξιωθεί πριν από λίγους μήνες, πριν από ένα ή δύο χρόνια. Τώρα βάζουμε τάξη και στέλνουμε το μήνυμα, όχι μόνο σε κάθε πολίτη αλλά και διεθνώς. Και είναι πολύ σημαντικό μήνυμα ακόμα και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ακόμα ότι η Πολιτεία σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία και, παρά τις όποιες δυσκολίες, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μέσα από τον διάλογο και όχι την βία και την αυθαιρεσία.
«Αυτό το μήνυμα της δημοκρατίας είναι επίκαιρο όσο ποτέ και για την χώρα μας και διεθνώς. Η διαφάνεια, ο σεβασμός στον πολίτη, η ανάγκη να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, είναι μήνυμα που, 43 χρόνια μετά την Χούντα, ηχεί ζωντανά και το υπηρετεί με ευλάβεια αυτή η κυβέρνηση» τόνισε ο πρωθυπουργός, για να καταλήξει:
«Είναι σημαντικό, 43 χρόνια μετά την Χούντα, όταν παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας, να παλέψουμε σήμερα για την απελευθέρωση του δυναμισμού του ελληνισμού, των τεραστίων δυνατοτήτων που έχει ο Έλληνας και η Ελληνίδα. Αυτό κάνουμε.»
Εξάλλου κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης της λεγόμενης «Κάρτας του Πολίτη». Πρόκειται για κάρτα, η οποία θα περιέχει μεταξύ άλλων τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Δένδια
Προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συναντηθεί με τον υπεύθυνο Τομεάρχη της ΝΔ Νίκο Δένδια τον οποίο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του κ. Δένδια, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε:
«Κάθε θετική εξέλιξη σε αυτό τον αγώνα είναι μια νίκη της κοινωνίας. Είχα την ευκαιρία, ακόμη, να εκθέσω στον υπουργό τις σκέψεις μου για το κοινό έγκλημα και την αύξηση της εγκληματικότητας. Ένα τομέα στον οποίο, επίσης, η ελληνική κοινωνία δίνει μία πολύ μεγάλη μάχη».

Κάρτα του Πολίτη
Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Ο Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την Κάρτα.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.
«Να μπορεί να έχει τα στοιχεία του, να πηγαίνει στο δημόσιο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι αναγκαία και απαραίτητα. Και να μην χρειάζεται ούτε γραφειοκρατία, αλλά επίσης να εξυπηρετείται και πολύ γρήγορα» εξήγησε η υπουργός.
Η Κάρτα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αφού θα εκδίδεται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα γίνει -μελλοντικά- και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=