ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Γιάννη Φράγκου στην «Επιλογή Ευθύνης»

απάντηση-γιάννη-φράγκου-στην-επιλογ-288

Νέα απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», με αφορμή τις αλλαγές στις θέσεις προϊσταμένων, δίνει ο νέος προϊστάμενος του Βιολογικού, Γιάννης Φράγκος.

Απαντώντας στις αιχμές της Επιλογής Ευθύνης, αναφέρει:

Όντως το 2008 – 2013 είχα ορισθεί υπεύθυνος θέσης γραφείου επεξεργασίας νερού, θέση ευθύνης για το αντικείμενο χλωρίωσης Π. Συγκροτήματος και όμορων δήμων (το τελευταίο από το 2011 και μετά), καθώς και των εγκαταστάσεων Αντίστροφης Όσμωσης (Αφαλατώσεων).

Με τον νέο ΟΕΥ, τον οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή έθεσε σε εφαρμογή και τη δραστική μείωση όπως αναφέρεται των μη αυτοτελών γραφείων από το 23 σε 11, το συγκεκριμένο Γραφείο καταργήθηκε και εντάχθηκε υπό τη σκέπη του Γραφείου ΗΛΜ εγκαταστάσεων Υδρευσης παρά την έγγραφη παρέμβασή μου στην Επιτροπή Αναμόρφωσης του Ο.Ε.Υ. πριν την εφαρμογή του.

Για την ιστορία υπάρχει έγγραφό μου στο οποίο αναφέρω ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου γραφείου θα δημιουργήσει προβλήματα αποσυντονισμού στο Τμήμα Υδρευσης, διότι θεωρείται ένα γραφείο στρατηγικής σημασίας. Εκτοτε ο κύριος Φράγκος (από 10/2013) είναι απλός υπάλληλος του αναφερόμενου γραφείου, κατά την άποψή σας, αυτό τι μπορεί να θεωρήθηκε; (Υπηρεσιακή – Οικονομική – Ηθική βλαπτική μεταβολή).

Οσον αφορά για την προσκόμιση του βιογραφικού μου σημειώματος στην υποψηφιότητά μου για τη Γενική Διεύθυνση της επιχείρησης, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το 2003 είχα αιτηθεί στο τότε διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης να συμμετάσχω σε μάστερ 2ουεπιπέδου της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Ιταλίας (του οποίου τυγχάνω και πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής Χημ. Μηχανικών) έχοντας γίνει αποδεκτός για παρακολούθηση Σπουδών ύστερα από εξετάσεις και με θέμα: «ολοκληρωμένη διαχείριση τμήματος Θαλάσσιων Ακτών της Αδριατικής για μία Ανεκτή περιβαλλοντική Ανάπτυξη», αίτημα που δεν έγινε Αποδεκτό.

Το 2006 επανερχόμενος με νέο αίτημά μου στο τότε Διοικητικό Συμβούλιο, πήρα την εκπαιδευτική μου άδεια για το Master 2ου βαθμού στο Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πάρμα Ιταλίας με θέμα: «Επιστήμη και Τεχνολογία για μία βιώσιμη Ανάπτυξη σε Ρυπογόνα Πεδία- του οποίου και από τον Απρίλιο του 2008 τυγχάνω κάτοχος, ύστερα από παρακολούθηση μαθημάτων – εργασιών- και μεταπτυχιακής διατριβής».

Η τότε ένστασή μου δεν είχε να κάνει με τη θέση του προϊσταμένου Ε.Ε.Α, του οποίου τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση, καθώς και η ανεκτίμητη προσφορά σε ένα τόσο δύσκολο έργο, αλλά με την επιλογή της Γενικής Διεύθυνσης (Οικονομίδης) και των επιμέρους Διευθύνσεων και Προϊσταμένων Τμημάτων, καθώς και Γραφείων -έλεος επιτέλους απλός υπάλληλος από τότε- (10/2013 έως σήμερα). Για την ιστορία το περιστατικό είχε καταγγελθεί και σε επίπεδο Τεχνικού Επιμελητηρίων (Υπάρχουν έγγραφα).

Εγινε σωστή επιλογή κατά την άποψή σας;

Ή δεν υπήρξε παραγκωνισμός;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου