ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκαρε πυροσβεστικό στη Γαλλίας λόγω παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτου

μπλόκαρε-πυροσβεστικό-στη-γαλλίας-λό-1651

Κυκλοφοριακό χάος χθες στις 11 το πρωί στις οδούς Γαλλίας και Ιωλκού

Πυροσβεστικό όχημα -ευτυχώς επέστρεφε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου από έλεγχο χώρου μετά από αναφορά και δεν χρειαζόταν να σπεύσει επειγόντως σε περιστατικό- δεν μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του στην οδό Γαλλίας, στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας, καθώς Ι.Χ. αυτοκίνητο βρίσκονταν παράνομα σταθμευμένο στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» και να επικρατήσει κυκλοφοριακό χάος.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Το περιστατικό συνέβη χθες γύρω στις 11 το πρωί και προκειμένου το πυροσβεστικό όχημα να επιστρέψει στη βάση του χρειάστηκε τελικά, με διευθέτηση της κυκλοφορίας των υπολοίπων οχημάτων, να κινηθεί με όπισθεν για να κατέβει την οδό Ιωλκού και να συνεχίσει την πορεία του. Ο οδηγός του παράνομα σταθμευμένου οχήματος ήταν άφαντος… Την ίδια στιγμή τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρά και στην οδό Γαλλίας και στην οδό Ιωλκού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ρόλο τροχονόμου βρέθηκε πυροσβέστης, προκειμένου τα αυτοκίνητα στην οδό Ιωλκού, μπροστά από τα Δικαστήρια, να αναμένουν για να ξεμπλοκάρει το πυροσβεστικό όχημα και να μη συνεχίσουν την πορεία τους με την πράσινη ένδειξη του σηματοδότη.

Πλήθος διερχόμενων πολιτών και επαγγελματίες της πλατείας, εξέφρασαν αγανάκτηση, για το γεγονός ότι στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος δεν τοποθετούνται κολωνάκια, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη στάση – στάθμευση οχημάτων, καθώς φαίνεται ότι οι σηματοδότες του Κ.Ο.Κ. δεν επαρκούν για ορισμένους…

Το κυκλοφοριακό χάος συνεχιζόταν και μετά την αποχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος, καθώς ο οδηγός του παράνομου σταθμευμένου αυτοκινήτου δεν παρουσιαζόταν. Προβληματική ήταν η διέλευση και για άλλα μεγαλύτερου τύπου από τα κοινά αυτοκίνητα.

Επί τόπου έσπευσαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου και η Τροχαία Βόλου, αλλά και ο αιρετός δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Η Τροχαία Βόλου προχώρησε όχι μόνο σε κλήση στον οδηγό για παράνομη στάση – στάθμευση αυτοκινήτου, αλλά κάλεσε και γερανό για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ενημέρωσε ότι «ειδοποιήσαμε την Τροχαία Βόλου, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση του πυροσβεστικού οχήματος από το σημείο λόγω της παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτου. Τα πυροσβεστικά οχήματα δυστυχώς αντιμετωπίζουν ανά τακτά διαστήματα προβλήματα στην απρόσκοπτη κίνησή τους στο κέντρο της πόλης, ιδίως σε ώρες αιχμής, αν και η κυκλοφοριακή κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη με το άνοιγμα των οδών Δημητριάδος – Ιάσονος».

Για το τι θα συνέβαινε, αν το πυροσβεστικό όχημα δεν επέστρεφε στη βάση του, αλλά χρειαζόταν να πάει σε έκτακτο περιστατικό, απάντησε ότι «αν κινδύνευε ανθρώπινη ζωή, μπορούσε να προκληθεί ζημιά στο παράνομο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Η διάσωση ανθρώπινων ζωών είναι προτεραιότητα για την Υπηρεσία», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου