ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Η ΔΕΥΑΜΒ δεν προσφέρεται για πελατειακές σχέσεις»

επιλογή-ευθύνης-η-δευαμβ-δεν-προσφέρ-1951

«Η Διοίκηση της Επιχείρησης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται το πιο ευαίσθητο, ίσως, αντικείμενο του Δήμου και δεν προσφέρεται ούτε για πελατειακές σχέσεις, ούτε για αδιαφανείς μεθοδεύσεις, ούτε για επικίνδυνους πειραματισμούς, ούτε για παιγνίδια εξουσίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με αφορμή τις δηλώσεις του νέου προϊσταμένου του Βιολογικού, κ. Ιωάννη Φράγκου, για τη δήθεν «παραγκώνισή» του από προϊστάμενες θέσεις από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

«Κατανοούμε τη θεμιτή φιλοδοξία του κ. Ιωάννη Φράγκου, όπως και κάθε υπαλλήλου της ΔΕΥΑΜΒ, να διεκδικήσει θέση προϊσταμένου στην Επιχείρηση, εφόσον διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα. Αυτό που δεν κατανοούμε και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, είναι την επίκληση ανακριβών στοιχείων, προκειμένου να τεκμηριώσει τον δήθεν παραγκωνισμό του από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Σε σχέση, λοιπόν, με τη χθεσινή δήλωσή του και χωρίς να υπεισερχόμαστε στην όποια αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της Επιχείρησης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

1. Είναι ανακριβές ότι «παραγκωνίστηκε από προϊστάμενες θέσεις από τον 10/2013», όπως αναφέρει στη δήλωσή του, εννοώντας προφανώς τον ορισμό των νέων προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων που αποφάσισε, με πλήρη διαφάνεια και αδιάβλητες διαδικασίες, το προηγούμενο Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ στις 15.10.2013, μετά από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) της Επιχείρησης και ύστερα από σχετική εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της.

Το ακριβές, σύμφωνα άλλωστε και με το βιογραφικό που ο ίδιος είχε προσκομίσει, όταν προκηρύχτηκε η θέση του Γενικού Διευθυντή, είναι ότι, στη διάρκεια της θητείας του στη ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή από το 1983, η μόνη θέση προϊσταμένου που είχε υπηρετήσει ήταν ως προϊστάμενος Τμήματος, και συγκεκριμένα την περίοδο από το 1999 έως το 2006. Δηλαδή είχε παύσει να κατέχει θέση προϊσταμένου πέντε ολόκληρα χρόνια, πριν αναλάβει η προηγούμενη Διοίκηση, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος Διεύθυνσης ή Γενικός Διευθυντής. Από το 2006 έως το 2007, απουσίαζε στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια και, από το 2008 μέχρι το 2013, όπως και παλαιότερα, είχε οριστεί υπεύθυνος (και όχι προϊστάμενος) μη αυτοτελούς Γραφείου, το οποίο δεν αποτελεί οργανική μονάδα. Με τον νέο ΟΕΥ, μάλιστα, είχαμε προβλέψει δραστική μείωση, από 23 σε 11, των Γραφείων αυτών που ανήκουν σε κάποιο Τμήμα, προκειμένου να υπάρξει ορθολογικότερη οργάνωση της ΔΕΥΑΜΒ, οι υπεύθυνοι δε των μη αυτοτελών Γραφείων ορίζονται από τον προϊστάμενο της κάθε Διεύθυνσης.

2. Σε σχέση με την επίκληση μεταπτυχιακού τίτλου, διευκρινίζουμε ότι αυτό που ο ίδιος επικαλείται στο βιογραφικό που προσκόμισε, είναι η «συμμετοχή στις εξετάσεις και η αποδοχή για την παρακολούθηση σπουδών (MASTER II Επιπέδου)», σε δύο αντικείμενα, το 2003 και το 2006.

Δεν αμφισβητούμε την επαγγελματική και επιστημονική επάρκεια του κ. Φράγκου, ωστόσο η εκτίμηση της προηγούμενης Διοίκησης ήταν ότι τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα της κ. Ευτυχίας Διομή και η ανεκτίμητη προσφορά της, της έδιναν σαφές προβάδισμα για την θέση της προϊσταμένης του Τμήματος Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικού) και Αποχέτευσης.

Κλείνοντας, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ προσπάθησε με συστηματικό τρόπο και σε μεγάλο βαθμό πέτυχε, στα μόλις τρία, ουσιαστικά, χρόνια της θητείας της (Ιούνιος 2011-Αύγουστος 2014), να γυρίσει σελίδα στη ΔΕΥΑΜΒ, βάζοντας τέλος στις παθογένειες που επί χρόνια είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Επιχείρηση. Κάποιες από τις παλιές πληγές, μάλιστα, δυστυχώς ακόμη δεν έχουν κλείσει. Υπερασπίστηκε, ταυτόχρονα, το σημαντικό έργο που διαχρονικά είχε επιτελεστεί, πρωτίστως χάρις στο προσωπικό της, και άνοιξε νέους ορίζοντες για τη διευρυμένη πλέον ΔΕΥΑΜΒ, δρομολογώντας το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της. Η σημερινή Διοίκηση της Επιχείρησης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται το πιο ευαίσθητο, ίσως, αντικείμενο του Δήμου και δεν προσφέρεται ούτε για πελατειακές σχέσεις, ούτε για αδιαφανείς μεθοδεύσεις, ούτε για επικίνδυνους πειραματισμούς, ούτε για παιγνίδια εξουσίας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου