ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαπλάσιος αριθμός αιτήσεων για δίμηνη απασχόληση στην καθαριότητα στο Βόλο

δεκαπλάσιος-αριθμός-αιτήσεων-για-δίμ-3376

Για τις θέσεις 12 εργατών και 3 οδηγών κατατέθηκαν 166 αιτήσεις

Δεκαπλάσιο αριθμό αιτήσεων από τις θέσεις που ανοίγουν για μόλις δύο μήνες, δέχθηκε ο δήμος Βόλου. Εως και προχθές, οπότε και έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, 166 άνεργοι υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους διεκδικώντας μία θέση εργασίας στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Βόλου, έστω κι αν αφορά για χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών!

Οπως είναι γνωστό, ο δήμος προκήρυξε θέσεις εργασίας για 12 εργάτες και 3 οδηγούς που θα καλύψουν έκτακτες ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, θα προσληφθούν για δύο μήνες και προορίζονται να απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας των ακτών, που πάντως έχει ήδη ξεκινήσει σε εθελοντική βάση, ενόψει της έναρξης της κολυμβητικής περιόδου.

Ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκε στην υπηρεσία του δήμου Βόλου ήταν δεκαπλάσιος. Στις 166 ανήλθαν οι αιτήσεις για 15 θέσεις εργασίας. Θα γίνει αξιολόγηση των αιτήσεων πριν επιλεγούν εκείνοι που θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Το ενδιαφέρον θεωρείται μεγάλο, δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος απασχόλησης. Ανεργοι ενταγμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κυνηγούν το μεροκάματο, έστω κι αν είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το παραπάνω μαρτυρά το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει ο Βόλος και το οποίο καταγράφηκε για μία ακόμη φορά μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σε χθεσινό δημοσίευμα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, στη Θεσσαλία οι άνεργοι ανέρχονται σε 71.248 άτομα και στους τέσσερις νομούς. Από το σύνολο των ανέργων οι 34.974 είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ περισσότερο από 12 μήνες, ενώ 32.145 άνεργοι είναι για λιγότερο από ένα χρόνο στους καταλόγους του οργανισμού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου