ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παραπομπή Κουτσιφέλη στο Πειθαρχικό

νέα-παραπομπή-κουτσιφέλη-στο-πειθαρχ-4328

Για ασέβεια και συκοφαντική δυσφήμιση

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με επικεφαλής το μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης για τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Δημήτρη Κουτσιφέλη.

Ο κ. Κουτσιφέλης κατηγορείται για ασέβεια και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του θεσμού του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλλε κατά του κ. Γαλάτη για ψευδή βεβαίωση για την παραπομπή του στο πειθαρχικό για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ για την οποία κινδυνεύει ακόμη και με απόλυση από την επιχείρηση.

Εντός των επόμενων ημερών, η επιτροπή θα δεχθεί τα υπομνήματα των δύο πλευρών, προκειμένου να εξετάσει αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες και να παραπέμψει τον κ. Κουτσιφέλη στο πειθαρχικό συμβούλιο.

«Ψήφισα κι εγώ τη σύσταση της επιτροπής. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απολύτως. Η επόμενη παραπομπή μου στο πειθαρχικό χτίζει αυτά που έχω πει μέχρι τώρα», σχολίασε ο κ. Κουτσιφέλης.

Στο μεταξύ, έως τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του πειθαρχικού για τα αδικήματα αδιαφορίας, αμέλειας, ατελούς ή πλημμελούς εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος, απόκρυψης ή συγκάλυψης φθοράς ή ζημιάς για τα οποία κατηγορείται ο κ. Κουτσιφέλης με αφορμή την υπόθεση ΕΡΓΗΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσιφέλης έχει υποβάλλει μήνυση κατά του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για ψευδή βεβαίωση συνεδρίασης του πειθαρχικού, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις, ο ίδιος δεν αποκλείει να ξαναπροσφύγει στη δικαιοσύνη για «σωρεία παρανομιών και ποινικών αδικημάτων». Μάλιστα, έχει ήδη προσφύγει και στο υπουργείο Εργασίας για το ίδιο θέμα. «Ο Συνδικαλιστικός Νόμος προστατεύει τους συνδικαλιστές. Οταν με παραπέμπουν στο πειθαρχικό για αδικηματα τα οποία επισύρουν την ποινή της καταγγελίας της σύμβασής μου, όφειλαν να πάρουν άδεια από την Επιτροπή του άρθρου 15. Ούτε αυτό δεν έκαναν.

Εχω προσφύγει στο υπουργείο Εργασίας και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται παραγγελία για τριμερή συνάντηση. Δεν υπάρχει περίπτωση η νομιμότητα να μην επικρατήσει στη ΔΕΥΑΜΒ», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο χρονικό της διαδικασίας μέχρι τη συνεδρίαση του πειθαρχικού, υπογραμμίζοντας ότι δεν του παρασχέθηκαν τα έγγραφα στα οποία στηρίζονται οι εις βάρος του κατηγορίες, ότι δεν του δόθηκε το δικαίωμα της απολογίας.

«Είναι μία διαδικασία που ακουμπά σε πολλά άρθρα του ποινικού κώδικα», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι η τιμωρία του και η απόλυσή του από τη ΔΕΥΑΜΒ.

«Από τη ΔΕΥΑΜΒ θα λείψουν αυτοί που δρουν και κινούνται εκτός νομικού πλαισίου», ανέφερε ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου