ΤΟΠΙΚΑ

Ματαίωση πλειστηριασμού για διατροφή ~ Δεν παρουσιάστηκε πλειοδότης

ματαίωση-πλειστηριασμού-για-διατροφ-4516

Στα Δικαστήρια Βόλου συγκεντρώθηκαν χθες οι «Πολίτες Ενάντια στους Πλειστηριασμούς»

Ματαιώθηκε ο χθεσινός πλειστηριασμός στα Δικαστήρια Βόλου, που ήταν ο πρώτος μετά την πολύμηνη αποχή των συμβολαιογράφων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Στα Δικαστήρια Βόλου δεν παρουσιάστηκε κανένας πλειοδότης για το κατάστημα που βγήκε στο σφυρί για μη καταβολή διατροφών επί ένα έτος το ύψος των οποίων ανέρχονται στις 3.800 ευρώ.

Δεν υπήρξε ενδιαφέρον αν και η αξία του καταστήματος που βγήκε στον πλειστηριασμό μετά από αίτηση συζύγου είναι αξίας 44.000 ευρώ.

Στην ισόγεια αίθουσα του Δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρουσιάστηκε ούτε η επισπεύδουσα ούτε και ο οφειλέτης.

Ωστόσο, στο χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα έξω από τα Δικαστήρια Βόλου βρίσκονταν «Πολίτες Ενάντια στους Πλειστηριασμούς». Οι Πολίτες διαμαρτύρονται για κάθε ενέργεια του εν λόγω αναγκαστικού μέτρου που διενεργείται πάντως με εντολή Τραπεζών ή του Δημοσίου και όχι για διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

Η Κίνηση συγκεντρώνεται κάθε Τετάρτη στα Δικαστήρια Βόλου ημέρα που παραχωρείται και η ισόγεια αίθουσα από το Ειρηνοδικείο για την εκτέλεση των προγραμμάτων.

Οι συμβολαιογράφοι

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου οι συμβολαιογράφοι έληξαν την αποχή και αποφάσισαν ότι οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κανονικά εφόσον έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διατυπώσεις της προδικασίας.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τη λήξη της αποχής οι συμβολαιογράφοι δεν συμμετείχαν στην εκτέλεση κανενός προγράμματος.

Πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο

Οι μέχρι στιγμής πάντως πλειστηριασμοί για τους οποίους έχουν δοθεί εντολές από το Δημόσιο έχουν ανακοινωθεί για τον Ιούλιο σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο. Αφορούν ακίνητα επαγγελματιών και ιδιώτη.

Στη δυσμενή οικονομική θέση να αναμένουν να δουν τα ακίνητά τους να εκποιούνται δημόσια βρίσκονται πέντε οφειλέτες, τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών και ένας ιδιώτης.

Οι κατασχετήριες εκθέσεις που επισυνάπτονται χρονολογούνται στο 2010, έτος που η οικονομική κρίση είχε ξεκινήσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αγορά εργασίας και οι μηνύσεις για ακάλυπτες επιταγές έπεφταν «βροχή» στην Εισαγγελία Βόλου, καθώς αριθμούσαν χιλιάδες.

Εντολές για πλειστηριασμούς έδωσαν οι Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ το πρόγραμμα εκτέλεσής τους έχει ήδη κοινοποιηθεί από τους Δικαστικούς Επιμελητές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου