ΤΟΠΙΚΑ

Καθάρισαν την Χρυσή Ακτή Παναγιάς

καθάρισαν-την-χρυσή-ακτή-παναγιάς-6329

Ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός ακτών ενόψει της έναρξης της θερινής σεζόν

Από την ακτή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2016 η σημαντική εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών από τον Δήμο Βόλου σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής για δεύτερη χρονιά να καθαριστούν οι παραλίες ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν.

Στο σημείο βρέθηκαν συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθώς επίσης και μέλη της δημοτικής αρχής ενώ στην προσπάθεια συνέβαλλαν 50 περίπου μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας (συμμετείχαν όλες οι τάξεις εκτός της 1ης) με τον Διευθυντή τους κ. Γεράσιμο Τσιμπλούλη και τις δασκάλες τους.

Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν μπλουζάκια με το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας καθαρισμού των ακτών “Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω” καθώς επίσης σακούλες σκουπιδιών και γάντια ενώ κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως η παραλία ήταν σε καλύτερη κατάσταση από την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας οι εργάτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας με την συμβολή μάλιστα και της Αντιδημάρχου κ. Βιολέττας Καντόλα προχώρησαν στην κοπή χόρτων και τον καθαρισμό τόσο στην παραλία όσο και στον περιβάλλον χώρο ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό θα πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες στις παραλίες όπως επισκευές σε αποδυτήρια και ντουζιέρες κ.α. ώστε να καταστούν λειτουργικές για τους λουόμενους.

Από την πλευρά του ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου επισήμανε πως στόχος της δημοτικής αρχής και φέτος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

“Είναι χρέος όλων μας να διατηρήσουμε τις παραλίες και την πόλη μας, την πόλη που αγαπάμε καθαρή. Και σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή χρειαζόμαστε όλους τους πολίτες δίπλα μας, χρειαζόμαστε την ανταπόκριση του κόσμου. Ας αποδείξουμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας και ότι όλοι μαζί μπορούμε να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο και να αναδείξουμε την αισθητική και τις ομορφιές των ακτών μας”, τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 θα καθαριστεί η παραλία της Νέας Αγχιάλου με την συνδρομή των μαθητών και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου “Ευγένειο” και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου “Βαρνάλειο”.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

  • Τετάρτη 11/05/2016 Ακτή Αγχιάλου
  • Πέμπτη 12/05/2016 Ακτές Αγίου Στεφάνου
  • Παρασκευή 13/05/2016 Ακτή Αλυκών
  • Δευτέρα 16/05/2016 Ακτή Αναύρου / Πλάκες
  • Τρίτη 17/05/2016 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά
  • Τετάρτη 18/05/2016 Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια
  • Πέμπτη 19/05/2016 Ακτή Πλατανιδίων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου