ΤΟΠΙΚΑ

Εξηγήσεις από Μπάριος

εξηγήσεις-από-μπάριος-851206

Το Θεσσαλικό ντέρμπι άφησε μια πικρή γεύση στη Νίκη… Δεν ήταν μόνο το τελικό 0-2 που ήρθε να απογοητεύσει τους 2.000 φιλάθλους που «επέστρεψαν» στις κερκίδες για να ενισχύσουν την ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι στον «αέρα αιωρούνταν» η αίσθηση ότι το αποτέλεσμα δεν ήρθε και τόσο τυχαία…
Τα λόγια του Χόρχε Μπάριος στη συνέντευξη Τύπου ήρθαν να την ενισχύσουν: «Ηταν πολύ εύκολη η νίκη των Τρικάλων όπως παίξαμε. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά δεν ήμασταν η ομάδα που έπρεπε. Εγώ μπορεί να είμαι από την Ουρουγουάη, αλλά καταλαβαίνω πολλά. Εγώ καταλαβαίνω πολλά πριν από το ματς. Οποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει, αυτά είναι ποδοσφαιρικά». Μόλις πληροφορήθηκε ο Στράτος Γιδόπουλος τις δηλώσεις του Ουρουγουανού θέλησε να ζητήσει εξηγήσεις. Ετσι χθες το βράδυ οι δυο άνδρες θα επικοινωνούσαν για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τα όσα είπε ο τεχνικός της κυανόλευκης ομάδας.
Στη Νίκη πάντως αφήνουν πίσω το ντέρμπι και την ήττα και προσπαθούν να κοιτάξουν μπροστά. Αλλωστε τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν τους ευνόησαν, οι διώκτες της στην υπόθεση παραμονή πήραν πολύτιμα αποτελέσματα και η αλήθεια είναι ότι αν δεν προσέξουν στις τελευταίες αγωνιστικές, μπορεί να μπλεχτούν ξανά σε περιπέτειες.
Αντεξε για ένα τέταρτο…
Η Νίκη ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά και μόλις στο 4’ έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, έστειλε καταρχάς την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια να «σκάσει» πάνω στην γραμμή, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Τόλιος. Η Νίκη είχε ακόμα δυο καλές τελικές προσπάθειες με τους Κωνσταντινίδη και Σάντσεζ στο 8’ και στο 11’, αλλά δεν κατέληξαν στα δίκτυα.
Τελικά τα Τρίκαλα που δεν είχαν βγει με αξιώσεις μπροστά στο πρώτο 15λεπτο ήταν αυτά που άνοιξαν το σκορ στο 18’ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσάφη μόλις έξω από την περιοχή, με το Νάνι πάντως να φέρει ευθύνη για το γκολ. Το γκολ αυτό έριξε την ψυχολογία των γηπεδούχων και
Στο 39’ ο Σάντσεζ εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Τόλιος έπεσε στην κλειστή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό τα Τρίκαλα άγγιξαν το 2-0, όταν ο Ενοκ με βολέ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Χρυσάφης έστειλε την μπάλα άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με μια κεφαλιά του Σάντσεζ που έφυγε άουτ.
Στην επανάληψη η έμπνευση του Χόρχε Μπάριος να τοποθετήσει στην αριστερή πλευρά αντί του Γεωργιάδη τον Καριώτη, δεν του βγήκε στην πράξη και η Νίκη παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ετσι τα Τρίκαλα επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και στο 56’ μάλιστα έφτασαν στο 0-2, με τον Χρυσάφη, μετά από γύρισμα του Μίνγκα, να στέλνει με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα του Νάνι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Μίνγκα στο 58’.
Επεισόδια απειλήθηκαν κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ωστόσο χάρη στα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας οι φίλαθλοι περιορίστηκαν σε υβριστικά συνθήματα εκατέρωθεν.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΑ
0 2
Σκόρερ:
18’, 55’ Χρυσάφης
Κίτρινες: Κουτσογιάννης, Κακαζούκης – Γιώτας, Μίνγκας, Θεοδοσιάδης
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Αθηνών)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νάνι, Παπαστεργίου, Κακαζούκης, Μοράλες, Σωτρίνης, Κουτσογιάννης (58’ Γκαλβέζ), Μάγγος, Μωυσίδης (70’ Γκινής), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, (46’ Καρυώτης), Σάντσεζ
ΤΡΙΚΑΛΑ: Τόλιος, Τροΐρης, Κοιλιάρας, Γιώτας, Γεωργίου, Θεοδοσιάδης, Σαββίδης, Μίνγκας (90+ Φουρτούνης), Χρυσάφης (82’ Διαμάντης), Τελκίνσκι, Ενοκ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου