ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση τιμής για τον κ. Ιγνάτιο

εκδήλωση-τιμής-για-τον-κ-ιγνάτιο-8927

Εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου διοργανώνουν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση: «η εκδήλωση αποτελεί έκφραση αναγνώρισης για το έργο του υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου και για τον αγώνα του κατά του αντισημιτισμού».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του Μωυσή Κωνσταντίνη, Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, του Γεωργίου Πετράκου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μαρσέλ Σολομών, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, ενώ θα παρέμβουν με σύντομες ομιλίες τους οι Ηλίας Σαμπετάι, Ραββίνος Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, Κώστας Ανδρουλιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Γιώργος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Θα ακολουθήσει η απονομή της τιμητικού Διπλώματος και Τιμητικής Πλακέτας και η Ομιλία του Τιμώμενου ιεράρχη με θέμα: «Χριστιανισμός και Ιουδαϊσμός: Εναύσματα από την ιστορία, τη θεολογία και την πράξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το μουσικό πρόγραμμα: «Μουσικές Διαδρομές στη Μεσόγειο του Θεού και των Ανθρώπων» από τη χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης που θα τη διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Βαραλής, Διευθυντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου