ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσφυγες στη συγκέντρωση στα ΕΛΤΑ

πρόσφυγες-στη-συγκέντρωση-στα-ελτα-8948

Με τη συμμετοχή προσφύγων από το ΜΟΖΑ, οι οποίοι ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα, πραγματοποιήθηκε χθες μπροστά στα ΕΛΤΑ η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση από τον Ταξικό Συντονισμό Ανατροπής Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα κ.α. Η πορεία κατέληξε στο Στέκι Μεταναστών Βόλου, όπου οι αλληλέγγυοι είχαν ετοιμάσει γεύμα για τους πρόσφυγες. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής αναφέρονται και τα εξής:

«Σήμερα είναι ανάγκη να συμβάλουμε στη συσπείρωση των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων και να αναπτύξουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την επανεμφάνιση με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων επιστημόνων, ανέργων, μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, με κοινά πανεργατικά και παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες και διαδηλώσεις με στόχο να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ το νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Διακηρύσσουμε ότι όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει αυτό το νόμο που υποθηκεύει τις ζωές μας θα είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο παντού, και θα βρει απέναντί του το λαό. Ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ και διαγραφή του χρέους. Ο δρόμος των συμβιβασμών και της διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει, εμπρός να βαδίσουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου