ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» στη ΔΕΥΑΜΒ με φόντο το έργο της ΕΡΓΗΛ

πόλεμος-στη-δευαμβ-με-φόντο-το-έργο-τ-9618

Ο Δημ. Κουτσιφέλης καλείται σε απολογία για πειθαρχικά παραπτώματα – Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Απ. Γαλάτη για «ψευδή βεβαίωση»

«Πόλεμος» στη ΔΕΥΑΜΒ με φόντο το έργο της ΕΡΓΗΛ για την επέκταση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο. Σήμερα, πρόκειται να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο της επιχείρησης, όπου έχει κληθεί σε απολογία ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δημήτρης Κουτσιφέλης για μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων. Ο ίδιος κατέθεσε χθες μήνυση εις βάρος του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και προέδρου του πειθαρχικού συμβουλίου, Αποστόλη Γαλάτη για «ψευδή βεβαίωση».

Ο φάκελος της ΕΡΓΗΛ είχε ανοίξει με εντολή του αιρετού δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών στελεχών στην υπόθεση. Τριμελής επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο παρέπεμψε στο πειθαρχικό δύο υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ. Στο πολυσέλιδο πόρισμα της επιτροπής αποτυπώνεται όλη η ιστορία του έργου επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο και πώς έφθασε η ΕΡΓΗΛ να αξιώνει ποσό 9 εκατ. ευρώ περίπου από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Δύο υπάλληλοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επί του πορίσματος, ο ένας εκ των δύο, ο κ. Κουτσιφέλης είχε καταθέσει υπόμνημα.

Σήμερα, ο ίδιος καλείται σε απολογία στο πειθαρχικό. Κατηγορείται μεταξύ άλλων για αδιαφορία, αμέλεια, ατελή ή πλημμελή εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, απόκρυψη ή συγκάλυψη φθοράς ή ζημιάς.

Ωστόσο όπως υποστηρίζει ο κ. Κουτσιφέλης, το πειθαρχικό δεν συγκλήθηκε ποτέ για την απαγγελία των παραπτωμάτων που του προσάπτονται. Υπέβαλλε μήνυση για ψευδή βεβαίωση εις βάρος του κ. Γαλάτη. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιφέλη, η απόφαση κλήσης του σε απολογία για συγκεκριμένα πειθαρχικά παραπτώματα δεν φέρει ημερομηνία συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ, δεν προσκλήθηκαν τα μέλη του πειθαρχικού σε συνεδρίαση, δεν συμμετείχαν και δεν αποφάσισαν ποτέ να τον καλέσουν σε απολογία. Επικαλείται μάλιστα βεβαιώσεις των μελών του πειθαρχικού, Β. Ζεμπέογλου και Στ. Τζίνη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων καταλογίζει δόλο στον κ. Γαλάτη και αφήνει αιχμές ότι έχει προαποφασιστεί η καταδίκη και απόλυσή του από την επιχείρηση.

Για το θέμα, ο κ. Γαλάτης ισχυρίζεται ότι το πειθαρχικό συνεδρίασε προ δύο εβδομάδων περίπου, με βάση τα όσα προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό. «Είναι μία υπόθεση που αφορά την οικογένεια της ΔΕΥΑΜΒ και θα λυθεί σε εσωτερικό επίπεδο», σχολίασε ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου