ΤΟΠΙΚΑ

Υπαίθριο τραπέζι αγάπης

υπαίθριο-τραπέζι-αγάπης-10722

Από τους εθελοντές της «Κουζίνας αλληλεγγύης» στην πλατεία Πανεπιστημίου

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους διερχόμενους από την πλατεία Πανεπιστημίου το υπαίθριο τραπέζι αγάπης που στήθηκε χθες το μεσημέρι από τους εθελοντές της «Κουζίνας αλληλεγγύης» για την τοπική κοινωνία.

Περισσότεροι από εκατό Βολιώτες γεύτηκαν τα εδέσματα του υπαίθριου τραπεζιού αγάπης, που είχε ως συνδαιτυμόνες ανθρώπους κάθε ηλικίας.

«Ηταν ένα ετεροχρονισμένο τραπέζι αγάπης, επ’ ευκαιρία του Πάσχα, της πρωτομαγιάς και των εορταζόντων» όπως επεσήμανε η Αγγελική Ιωαννίτη, ψυχή της παραπάνω πρωτοβουλίας, δίνοντας μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το στίγμα μιας ακόμη σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας.

Πολλοί διερχόμενοι, αλλά και αναξιοπαθούντες, οι οποίοι στηρίζονται από την «Κουζίνα αλληλεγγύης» έγνεψαν καταφατικά στο χθεσινό κάλεσμα, και γεύτηκαν εορταστικές λιχουδιές, όπως ψητά μπριζολάκια και λουκάνικα, κοκκινιστό κοτόπουλο, πέννες, κόκκινα αυγά, τσουρέκι, κουλουράκια, κρασί και τσίπουρο.

Στο μεταξύ, οι προσφορές αγάπης συνεχίστηκαν και στη διάρκεια των εορτών, με αποδέκτες περισσότερους από εκατό αναξιοπαθούντες, αλλά και σαράντα περίπου οικογένειες, στις οποίες προσφέρθηκαν πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για το Πασχαλιάτικο τραπέζι.

Κάθε μέρα, είναι και μια αφορμή για εθελοντικές δράσεις προσφοράς για το έμψυχο δυναμικό της «Κουζίνας αλληλεγγύης» που απλώνει ακούραστα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Η χθεσινή πρωτοβουλία, ήταν μια ακόμη δράση από καρδιάς «για να συναντηθούμε, να τσουγκρίσουμε αυγά, να ανταλλάξουμε ευχές και να επικοινωνήσουμε» όπως υπογράμμισε η κ. Ιωαννίτη, απευθύνοντας ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν με θέρμη και ενθουσιασμό κάθε παρόμοια πρωτοβουλία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου