ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Γυμνάσιο – Λύκειο στο “Σωρό”…
Καλά κάνουν και το επισημαίνουν τα μέλη της διοίκησης του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων στο “Σωρό” για την ίδρυση και λειτουργία Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή, καθώς βλέπουν ότι υπάρχει οικιστική έκρηξη τα τελευταία χρόνια και τα παιδιά για να πάνε σχολείο υποχρεώνονται, είτε να…”ξενιτεύονται “ στην περιοχή της Νεάπολης είτε σε άλλα σχολεία της πόλης.
Πάντως ευφυώς σκεπτόμενος ο Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Γιώργος Μουλάς στο αίτημα του Δ.Σ που δόθηκε στη δημοσιότητα υπενθυμίζει, για προφανείς λόγους, ότι γενικός γραμματέας στο Σύλλογο είναι ο πολιτικά ομογάλακτος της νέας Αντινομάρχη Παιδείας και πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιώργος Λαρισαίος…
Α.Τ.

Φανάρια
Η παρατήρηση ανήκει σε αναγνώστρια της εφημερίδας μας, η οποία μας αναφέρει:
«Στη διασταύρωση των οδών Παρασκευοπούλου και Σκοπέλου, πριν βγει κανείς στο δρόμο για Lidl υπάρχει ένα φανάρι εντελώς περιττό, γιατί η Σκοπέλου είναι δρόμος με μηδαμινή ή καθόλου κίνηση και μετά από λίγα μέτρα υπάρχει κι άλλο ένα. Το πρώτο προκαλεί άσκοπη καθυστέρηση και απορώ γιατί τόσο καιρό δεν έχει καταργηθεί ή αντικατασταθεί με άλλου είδους σήμανση. Επίσης παρατηρώ ραγδαία αύξηση των φαναριών, χωρίς ιδιαίτερο λόγο με συνέπεια να δυσχεραίνουν παρά να διευκολύνουν την κυκλοφορία (πχ Γιάννη Δήμου-Κουντουριώτου κ.α). Ενώ σε χώρες της Ευρώπης αφαιρούν φανάρια, για να ομαλοποιήσουν την ροή των αυτοκινήτων, εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Δε λέμε βέβαια να καταργηθούν εκεί που χρειάζονται, αλλά σχεδόν έχουμε καταντήσει κάθε διασταύρωση και φανάρι.»

Σημαντικά έσοδα
Περίπου στα ογδόντα ευρώ υπολογίζουν τη στρεμματική απόδοση οι Λαρισαίοι αγρότες που ήδη καλλιεργούν ενεργειακά φυτά και πιο συγκεκριμένα ελαιοκράμβη. Αν υπολογιστεί ότι η στρεμματική απόδοση στις καλλιέργειες των σιτηρών φθάνει μαζί με την επιδότηση περίπου τα πενήντα ευρώ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια αρκετά συμφέρουσα καλλιέργεια με δεδομένο ότι δεν είναι ιδιαίτερα υδροβόρα και πολυέξοδη και επιπλέον δεν έχει το ρίσκο των λεγόμενων δυναμικών καλλιεργειών, όπως το βαμβάκι. Στη Μαγνησία τι γίνεται; Υπάρχει η αναγκαία ενημέρωση των αγροτών; Ενώσεις γεωργικών συνεταιρισμών και υπηρεσίες της Νομαρχίας έχουν κάποιο προγραμματισμό για τη συγκεκριμένη ενδιαφέρουσα υπόθεση;
Χ.Μ.

Δεν σταματάει ο θόρυβος
Όσο και αν προσπαθούν ορισμένα συμφέροντα να υποβαθμίσουν τα θέματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, η τοπική κοινωνία έχει ήδη καταλάβει ότι πρόκειται για ζητήματα μείζονος σημασίας, τα οποία αφορούν στη δημόσια υγεία. Μετά το Πάσχα οι αντιδράσεις δεν θα περιοριστούν στα δημοσιεύματα και στις επιστολές, όλα δείχνουν ότι θα λάβουν δυναμικό χαρακτήρα, γιατί από την πολλή συζήτηση χάθηκε ο δρόμος και κανένα συγκεκριμένο μέτρο δεν λαμβάνεται.
Χ.Μ۠.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου