ΤΟΠΙΚΑ

Η κατανομή 967 μαθητών από τα Γυμνάσια στα Λύκεια

η-κατανομή-967-μαθητών-από-τα-γυμνάσια-στ-14305

Πρόταση σχολειοκεντρικής κατανομής καταθέτει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Τη λύση της σχολειοκεντρικής κατανομής των μαθητών και από τα γυμνάσια στα λύκεια, στο πρότυπο της κατανομής από τα δημοτικά στα γυμνάσια, προτείνει ενόψει του νέου σχολικού έτους, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, ολοκληρώθηκε από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, η κατανομή των μαθητών των γυμνασίων στα λύκεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος της σχολειοκεντρικής κατανομής επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο εντοπίστηκε πρόβλημα με την κατανομή των μαθητών στο κέντρο και ιδίως στη «γειτονιά» της Κύπρου όπου «συνωστίζονται» τρία λύκεια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. «Και πάλι όμως έγινε προσπάθεια οι μαθητές των γυμνασίων να μη χωριστούν σε περισσότερες των δύο ομάδες, ώστε να μη χάσουν τους συμμαθητές και τις παρέες τους», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Βασική φιλοσοφία της κατανομής, αποτέλεσε η ισότιμη ανάπτυξη των λυκείων.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με την πρόταση κατανομής 967 μαθητών, το 1ο ΓΕΛ Βόλου θα υποδεχθεί 97 μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Το 2ο ΓΕΛ Βόλου θα απορροφήσει 88 μαθητές εκ των οποίων 43 από το 2ο Γυμνάσιο και 45 από το 5ο Γυμνάσιο ανατολικά της οδού Κασσαβέτη.

Το 3ο ΓΕΛ Βόλου θα ενισχυθεί με 100 μαθητές, 60 από το 3ο Γυμνάσιο νότια της Αχιλλοπούλου και 40 μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο δυτικά της Κασσαβέτη.

Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου θα φοιτήσουν 132 μαθητές. Οι 72 προέρχονται από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου και οι 60 από το 4ο Γυμνάσιο νότια της Λαρίσης.

Στο 5ο ΓΕΛ Βόλου κατανέμονται 77 μαθητές, εκ των οποίων οι 42 από το 6ο Γυμνάσιο και οι 35 από το Γυμνάσιο Ιωλκού.

Το 6ο ΓΕΛ Βόλου θα υποδεχθεί 90 μαθητές και συγκεκριμένα 76 από το 7ο Γυμνάσιο και 14 από το 4ο Γυμνάσιο βόρεια της Λαρίσης και από την περιοχή των Παλαιών.

Στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα πάνε 94 μαθητές, οι 30 από το 3ο Γυμνάσιο Βόλου βόρεια της Αχιλλοπούλου και 64 από το 9ο Γυμνάσιο.

Στο 8ο ΓΕΛ Βόλου κατανέμονται 78 μαθητές, οι 18 από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου και οι 60 από το 8ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας κατανέμονται 92 μαθητές, οι 64 προέρχονται από το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και οι 28 από το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα πάνε 119 μαθητές, οι 57 από το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και οι 62 από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, εγγράφονται στα αντίστοιχα ή πλησιέστερα Γενικά Λύκεια.

Οι απόφοιτοι όλων των γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, που επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), εγγράφονται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της επιλογής τους.

Επί της πρότασης για την κατανομή των μαθητών από τα γυμνάσια στα λύκεια, θα γίνει σύσκεψη μεταξύ του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας και των Διευθυντών των Γενικών Λυκείων, τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι, στον 8ο όροφο της ΔΔΕ Μαγνησίας.

Οι Διευθυντές των ΓΕΛ καλούνται να στείλουν και γραπτώς τις προτάσεις τους έως την Τρίτη 10 Μαΐου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου