ΤΟΠΙΚΑ

Να εφαρμοστούν οι νόμοι για τη ρύπανση

να-εφαρμοστούν-οι-νόμοι-για-τη-ρύπανση-851206

Εντονη ανησυχία για τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην πόλη του Βόλου και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού εκφράζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ).
Οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι οι θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, όπως εκφράστηκαν στην τελευταία γενική συνέλευση, είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
«Εμείς τις χαιρετίζουμε και δηλώνουμε ότι θα συμπαραταχθούμε μαζί τους για να αναγκάσουμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν εκείνες τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που απαιτούνται για αναπνέουμε καθαρό αέρα. Ελπίζουμε, αλλά και το πιστεύουμε, ότι ο βολιώτικος λαός με την αγωνιστική εγρήγορση και την συμπαράταξη του θααναγκάσει κάποιους επιτέλους να εφαρμόσουν τους νόμους», αναφέρει η ΕΙΝΚΥΜ σε ανακοίνωσή της.
Στο μεταξύ, οι νοσοκομειακοί γιατροί επαναφέρουν τον συνεχή στόχο τους, δηλαδή ένα νοσοκομειακό συγκρότημα 470 κλινών, ζητώντας να γίνουν το ταχύτερο οι απαραίτητες παρεμβάσεις στη νέα πτέρυγα.
Η σταδιακή μεταφορά των τμημάτων από την παλιά στην νέα πτέρυγα, επισημαίνουν ότι πρέπει να συνδυάζεται με την παράλληλη πρόσληψη προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων.
«Ο αρχικός στόχος μας, της επαρκούς πλήρωσης όλων των κενών θέσεων παραϊατρικού προσωπικού με αξιοκρατικά κριτήρια, μέσω του ΑΣΕΠ, και όχι με οκτάμηνες ή δεκαοκτάμηνες (STAGE) συμβάσεις είναι αδιαπραγμάτευτος ιδιαίτερα μετά την αδιαφάνεια της πολιτικής ζωής των τελευταίων ημερών (διαχείριση των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων)», αναφέρουν και καλούν τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Απόλυτα απαραίτητη θεωρούν τη λειτουργία στη νέα πτέρυγα τόσο της Καρδιολογικής κλινικής, όσο και της Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ) που είναι αναπόσπαστο τμήμα της Μ.Ε.Θ, καθώς και την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης για την παλιά πτέρυγα μαζί με το πρόγραμμα «Ψυχαργώ» και την παράλληλη ανεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου