ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε το θέμα της Πυροσβεστικής

αναβλήθηκε-το-θέμα-της-πυροσβεστικής-851206

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η συζήτηση για τη μετεγκατάσταση του πεπαλαιωμένου κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου από το κέντρο στην συνοικία της Χιλιαδού στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) Ν. Μαγνησίας. Αιτία το αίτημα των μελών για περαιτέρω εξέταση των διαθέσιμων στοιχείων.

Την ίδια στιγμή νέα στοιχεία προσκόμισε στην πρόεδρο του ΣΧΟΠ κ. Αδάμου ο δικηγόρος των κατοίκων της συνοικίας Σωτήρης Γκανάτσιος, που επιβεβαιώνουν πως για το εν λόγω οικόπεδο από την πράξη εφαρμογής του 1986 υπάρχει πρόβλεψη χρήσης ως χώρος αναψυχής και γηπέδου όπως και είναι σήμερα και όχι για τη φιλοξενία του κτηρίου της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να χρειάζεται νέο Προεδρικό Διάταγμα για να αλλάξει η πράξη, καθώς δεν πρόκειται για απλή τροποποίηση του σχεδίου πόλης.
Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ. Γκανάτσιος, υπάρχει γνωμοδότηση του λέκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασιλογιάννη που αποδεικνύει τα προαναφερθέντα. «Το ΣΧΟΠ με αυτά τα δεδομένα είναι αναρμόδιο να αποφασίσει για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής. Μπορεί να βολεύει το δήμο και να το θεωρείς ως εύκολη λύση, αλλά από τη στιγμή που δεν μιλάμε για τροποποίηση σχεδίου πόλης αλλά για πράξη εφαρμογής τα πράγματα αλλάζουν».
Ο κ. Γκανάτσιος εκτιμά πως η υπόθεση θα πάει στις καλένδες, καθώς για την έκδοση Π.Δ. απαιτείται πολύς χρόνος και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο ίδιος «η κ. Αδάμου ανέβαλε την υπόθεση, γιατί και η ίδια παραδέχτηκε ότι το θέμα είναι βαρύ και δύσκολο.
Μάλιστα όπως λέει ο δικηγόρος το 2008, όταν και τελείωσε τότε η διαδικασία για την πυροσβεστική, κλήθηκε και τότε να συνεδριάσει το ΣΧΟΠ και είχε αποφανθεί και αυτό ότι χρειαζόταν έκδοση Π.Δ. Στάλθηκε ο φάκελος στο ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς να έχει γίνει τίποτα όμως. «Δεν καταλαβαίνω γιατί το 2009 ο δήμαρχος το ξαναθυμήθηκε».
Εν τω μεταξύ εκκρεμεί και απόφαση του ΣτΕ κατά της απόφασης του Δ.Σ. Βόλου 262/2002 και την υπογραφή της Απόφασης του Νομάρχη 7371/4-11-2003 για αλλαγή χαρακτηρισμού του χώρου από χώρο Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Χώρο Στήριξης Ατόμων Με Αναπηρίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου