ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερα μηχανογραφικά δελτία καλούνται να μελετήσουν οι υποψήφιοι

τέσσερα-μηχανογραφικά-δελτία-καλούν-17573

Ανάλογα με τον τύπο του λυκείου κι αν δίνουν με το παλιό ή το νέο σύστημα εξετάσεων

Τέσσερα διαφορετικά μηχανογραφικά δελτία, καλούνται να μελετήσουν οι 1.881 υποψήφιοι της Μαγνησίας, ενόψει της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων στις 16 Μαΐου. Χθες, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση των μηχανογραφικών δελτίων, που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι μετά τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ανάλογα με τον τύπο του λυκείου, αν επέλεξαν ως εξέταση το παλιό ή το νέο σύστημα εξετάσεων, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών καλούνται να μελετήσουν και το αντίστοιχο μηχανογραφικό δελτίο. Τέσσερα συνολικά μηχανογραφικά δελτία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και είναι στη διάθεση (ηλεκτρονικά) των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μηχανογραφικό δελτίο για τους αποφοίτους των γενικών λυκείων με το νέο σύστημα, δελτίο για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ομάδας Β’ με το παλιό σύστημα και μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ Ομάδας Α’ για τους αποφοίτους που επέλεξαν το παλιό σύστημα.

Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει, από το υπουργείο Παιδείας, αναλυτική ενημέρωση, σε κάθε περίπτωση, η συμπλήρωσή του θα γίνει μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη διαδικασία θα μπουν 1.881 υποψήφιοι από το νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για 1.187 τελειόφοιτους μαθητές των γενικών λυκείων και 301 αποφοίτους προηγούμενων ετών εκ των οποίων οι 215 θα δώσουν με το νέο σύστημα (τέσσερα μαθήματα) και οι 86 με το παλιό (έξι μαθήματα). Μάλιστα από το σύνολο των υποψηφίων που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, οι 365 έχουν δηλώσει και πέμπτο μάθημα που τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν σχολές και από δεύτερο πεδίο.

Από τα ΕΠΑΛ του νομού, τη διαδικασία των πανελληνίων θα περάσουν 311 μαθητές της Ομάδας Α’, 14 απόφοιτοι που θα δώσουν με το νέο σύστημα και 55 απόφοιτοι που θα δώσουν με το παλιό. Επίσης φέτος θα δώσουν εξετάσεις μέσω της Ομάδας Β’ (δικαίωμα πρόσβασης σε ΑΕΙ) οι τελευταίοι 13 μαθητές των ΕΠΑΛ (12 τελειόφοιτοι και ένας παλιός απόφοιτος).

Οι υποψήφιοι θα δώσουν εξετάσεις σε 19 εξεταστικά κέντρα, ο καθένας σε αυτό που γράφει το δελτίο εξεταζόμενου. Ως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου, 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Ν. Ιωνίας και τα Λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου, με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας για τους υποψηφίους των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα και για τους υποψηφίους των ημερησίων, εσπερινών ΓΕΛ και ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα.

Για τους υποψηφίους των ημερησίων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν μία ημέρα αργότερα, στις 17 Μαΐου επίσης με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας. Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’) και των μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) με το παλιό σύστημα οι εξετάσεις ξεκινούν στις 17 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου