ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρουν έργα 800.000 ευρώ

ξεμπλοκάρουν-έργα-800-000-ευρώ-17919

Για το δήμο Βόλου μετά το Πάσχα

Ξεμπλοκάρουν έργα αυτεπιστασίας προϋπολογισμού περίπου 800.000 ευρώ για το δήμο Βόλου. Την αποδέσμευση των έργων σηματοδότησε η συνεδρίαση του τεχνικού συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας την περασμένη Παρασκευή. Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δημοπρασίες έργων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, που αγγίζουν το ύψος των 3 εκατ. ευρώ περίπου και είναι επίσης σταματημένες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, από τα μέσα Ιανουαρίου περίπου, δεκάδες έργα αυτεπιστασίας του δήμου, είχαν «μπλοκάρει» από τη στιγμή που δεν συνεδρίαζε το περιφερειακό τεχνικό συμβούλιο, λόγω της απεργίας των μηχανικών που συμμετέχουν σε αυτό.

Στον… πάγο, βρίσκονταν έργα ηλεκτροφωτισμού, παρεμβάσεων σε δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες, σε φωτεινούς σηματοδότες, έργα οδοποιίας. «Από την Παρασκευή αποδεσμεύτηκαν έργα ύψους 800.000 ευρώ περίπου», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Οπως επεσήμανε ο ίδιος, το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να ξεμπλοκάρουν τα έργα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, απασχολούνταν σε μικρότερα έργα που χρηματοδοτούνται από παλιά κονδύλια και αφορούσαν σε μικροεπεμβάσεις στο κέντρο (π.χ. η πρόσφατη ασφαλτόστρωση της οδού Κοραή) αλλά και στη συνοικία της Νέας Δημητριάδος. Εντός των επόμενων ημερών συνεργεία του δήμου αναμένεται να βγουν στην πόλη για την ολοκλήρωση έργων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Ωστόσο, «παγωμένες» εξακολουθούν να βρίσκονται -λόγω της απεργίας των μηχανικών- οι δημοπρατήσεις νέων έργων. «Πιστεύω ότι μετά το Πάσχα θα ξεμπλοκάρουν και οι δημοπρατήσεις των νέων έργων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Βόλου για το 2016», εκτίμησε ο κ. Σταυρίδης. Οπως σημείωσε πρόκειται για έργα ύψους τριών εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν μεταξύ άλλων σε έργα οδοποιίας, σχολικών κτιρίων, ηλεκτροφωτισμού, παιδικές χαρές, τη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής κ.α.

Βάρος στις ενότητες

Ο κ. Σταυρίδης υπογράμμισε ότι το βάρος θα πέσει το επόμενο διάστημα στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες. «Για τον επόμενο ένα χρόνο, προτεραιότητα θα αποτελούν έργα στις περιφερειακές ενότητες. Θα ρίξουμε εκεί το βάρος, διότι ο δήμος δεν περιορίζεται στο πολεοδομικό συγκρότημα. Αλλωστε στην περιφέρεια υπάρχουν πολλές και σημαντικές ανάγκες τις οποίες έχουμε καταγράψει και ιεραρχήσει μετά τις επιτόπιες επισκέψεις και συναντήσεις με κατοίκους των περιοχών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για έργα της τάξης του ενός ή 1,5 εκατ. ευρώ που πρόκειται να γίνουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου