ΤΟΠΙΚΑ

Ενοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς

ενοπλη-ληστεία-στην-τράπεζα-πειραιώς-851206

Ενοπλη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς, στη Ν. Ιωνία, χθες το πρωί. Δύο νεαρής ηλικίας άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν με ψύχραιμες και γρήγορες κινήσεις στο τραπεζικό κατάστημα. Σε δύο με δυόμισι λεπτά εξήλθαν με ποσό 4.530 ευρώ σε σακούλα, τα οποία εξανάγκασαν τον ταμία να παραδώσει υπό την απειλή όπλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, εγκατέλειψαν δύο οικοδομικά τετράγωνα πιο μακριά, στην οδό Αϊδινίου. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τα ενδεχόμενα είτε να εγκαταλείφθηκε προκειμένου να επιβιβαστούν σε άλλο όχημα για να χαθούν τα ίχνη τους, είτε να την άφησαν λόγω βλάβης και να έφυγαν πεζή. Δεν αποκλείεται να μην είχαν φροντίσει να γεμίσουν το ντεπόζιτό της με βενζίνη…

Σε ώρα μεγάλης κίνησης, στη Λεωφόρο Ειρήνης, οι ληστές εισήλθαν στην τράπεζα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Μόνο οι υπάλληλοι και οι τέσσερις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Πειραιώς κατάλαβαν τι συνέβη.

Τα δύο νεαρής ηλικίας άτομα εισέβαλαν στην τράπεζα στις 11:15 το πρωί. Τα χαρακτηριστικά τους, για να μη δώσουν στόχο κατά την είσοδό τους στην τράπεζα, ήταν καλυμμένα με καπέλα τύπου τζόκεϊ και σκούρα γυαλιά ηλίου.

Έκλεισαν την είσοδο πίσω τους και έβγαλαν με γρήγορες κινήσεις από τις τσέπες των μπουφάν τους δύο βραχύκαννα όπλα, πιστόλια. Ο ένας έμεινε μπροστά στη γυάλινη πόρτα, εμποδίζοντας την έξοδο ή είσοδο πελατών και απειλώντας με το πιστόλι τους πελάτες που ήταν μέσα τους ζήτησε να μείνουν ακίνητοι.

Ο δεύτερος πλησίασε το κεντρικό γκισέ και εξανάγκασε τον ταμία να του παραδώσει το ποσό που είχε εκείνη την ώρα στα συρτάρια του, το οποίο από την καταμέτρηση αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν 4.530 ευρώ.

Η δράση τους υπολογίζεται στα 2 με 2,5 λεπτά της ώρας. Με γρήγορες κινήσεις έβαλαν τα χρήματα σε σακούλα που είχαν μαζί τους και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν σταθμεύσει στην παράπλευρη οδό Αβέρωφ. Η μοτοσικλέτα, η οποία εγκαταλείφθηκε στην οδό Αϊδινίου, έγινε φύλλο και φτερό από συνεργείο σήμανσης.

Από την αστυνομία ερευνάται εάν η μοτοσικλέτα ήταν κλεμμένη. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό, όπως δήλωνε ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Νίκος Γιαννέλος, εξερχόμενος από την τράπεζα.

Ο κ. Γιαννέλος, βασιζόμενος στα πρώτα στοιχεία των ερευνών, εκτίμησε ότι η ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς της Ν. Ιωνίας δεν συνδέεται με άλλη, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, ληστεία στη Μαγνησία.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Ασφάλειας και συνεργεία σήμανσης, εξετάζοντας εξονυχιστικά τους χώρους της τράπεζας και τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Ταυτόχρονα συγκροτήθηκαν ομάδες καταδίωξης ερευνώντας όλη την περιοχή.

Το υποκατάστημα της τράπεζας έκλεισε για τις ανάγκες διεξαγωγής των αστυνομικών ερευνών, ενώ στην είσοδό της αναρτήθηκε ανακοίνωση ότι είναι κλειστή για τεχνικούς λόγους.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας τέθηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας της τράπεζας. Πάντως οι ληστές κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης παραμονής τους στην τράπεζα είχαν φροντίσει να κρατήσουν το βλέμμα τους χαμηλά, ώστε οι κάμερες ασφαλείας να μην καταγράφουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κάτω από τα τζόκεϊ που φορούσαν.

«Δεν καταλάβαμε τίποτα…»
Κοινά ήταν τα λόγια όλων όσων εκείνη την ώρα εργάζονταν σε διπλανά καταστήματα για τα όσα συνέβησαν τη στιγμή της ληστείας. «Δεν καταλάβαμε το παραμικρό», περιέγραφαν, ενώ πληροφορήθηκαν το συμβάν μόνο όταν είδαν συγκεντρωμένους αστυνομικούς μπροστά από την Τράπεζα.

Ακόμη και ακριβώς απέναντι από την είσοδο της Πειραιώς, η περιπτερούχος Όλγα Σαβουλίδου δεν είδε καμία από τις κινήσεις των ληστών, ούτε κατά την είσοδο ούτε κατά την έξοδό τους από το τραπεζικό κατάστημα. «Υπήρχε τόσος κόσμος στην απέναντι πλευρά του δρόμου και δεν τους είδε κανείς. Κινήθηκαν με προσοχή, χωρίς να τραβήξουν τα βλέμματα κανενός».

Το ίδιο περιέγραφε και η ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου απέναντι από την τράπεζα Ιουλία Τσιλιγκίρογλου: «Δεν καταλάβαμε το παραμικρό. Τους αστυνομικούς είδαμε έξω και βγήκαμε για να ρωτήσουμε τι έγινε. Υπάρχει τόση κίνηση όλη μέρα που δεν βλέπουμε τίποτα. Από τους αστυνομικούς καταλάβαμε ότι έγινε ληστεία. Και είμαστε μια πόρτα.»

Ούτε στο ακριβώς διπλανό κατάστημα κινητής τηλεφωνίας οι υπάλληλοι που εργάζονταν αντιλήφθηκαν κάτι. Όπως έλεγε η υπάλληλος του καταστήματος Αίγλη Κυριακίδου «από τον κόσμο και τους αστυνομικούς το αντιληφθήκαμε. Δεν ακούστηκε τίποτε, κανένας δεν πήρε χαμπάρι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου