ΤΟΠΙΚΑ

“Κόντρα” για τις αντιμισθίες

κόντρα-για-τις-αντιμισθίες-851206

Παρά το κλίμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες, η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τις αντιμισθίες σε οργανισμούς και επιχειρήσεις κινήθηκε σε σχετικά ήπιους τόνους, και αφού ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης έκανε έκκληση προς το δημοτικό συμβούλιο και δη όσους τις προηγούμενες μέρες “πλειοδότησαν” σε επικρίσεις “να εργαστούν από κοινού προς όφελος της πόλης και να μην τροφοδοτούν την κοινωνία με εσφαλμένες και ψευδείς εντυπώσεις, που σε τελική ανάλυση, καταρρακώνουν τις προσωπικότητες των συμβούλων που έχουν εκλεγεί από τους ίδιους τους πολίτες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δήμου”.
Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, κατά πλειοψηφία (λευκό ψήφισε η παράταξη του κ. Μήτρου- εκτός του κ. Ν. Ζαρκάδα που ψήφισε όχι- λευκό ο κ. Μ. Πατσιαντάς, όχι οι κ.κ. Αντ. Παππάς και Κων. Νίκου και όχι ο κ. Γ. Δανηλόπουλος από την πλειοψηφία για την αντιμισθία της ΔΕΜΕΚΑΒ που προεδρεύει., λέγοντας “¨ας αποφασίσει το Δ.Σ εάν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος…”, επικύρωσε τις αντιμισθίες των προέδρων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιχειρήσεων και Οργανισμών που έχουν εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των αντίστοιχων Νομικών Προσώπων, που έχουν ισχύ μέχρι 31-12-2007, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, καθώς από τη νέα χρονιά θα αλλάξει η διοικητική δομή των οργανισμών.
Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αλέκος Βούλγαρης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι οι αντιμισθίες καθορίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, και πρόσθεσε “ Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης και οι αντιμισθίες θα ανταποκρίνονται στη δουλειά τους. Έχει δοθεί ένα διάστημα οικονομικής και διοικητικής ανασυγκρότησης και οι αμοιβές θα καθορίζονται από το μέγεθος της δουλειάς. Σε περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετήθηκαν σε αμειβόμενες θέσεις, θα τους αποδίδεται το νόμιμο ύψος της αμοιβής, γιατί ασκούν δημόσιο λειτούργημα», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Μαρκάκη ότι η ομάδα πλειοψηφίας λειτουργεί με συνοχή σαν μία γροθιά και ότι το ύψος των αντιμισθιών καθορίστηκε συλλογικά από τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων όπου συμμετέχουν αιρετοί αλλά και εκπρόσωποι φορέων.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Κυριάκος Μήτρου, από την πλευρά του απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε ότι δημαγωγεί από τον κ. Πατσιαντά αλλά και από τους κ.κ. Χρ. Τσαμπρινό και Γ. Δανηλόπουλο, επεσήμανε πως για τις Επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δεν είναι δυνατόν να πληρώνονται οι αιρετοί εκπρόσωποι περισσότερο από το μέσο όρο και αντιπρότεινε να γίνει δικαιότερη κατανομή των αμοιβών, αφού πρώτα αξιολογηθούν οι ανάγκες κάθε Οργανισμού.
Εξαιρώντας τη ΔΗΤΕΒ για την οποία τόνισε ότι πάντα ίσχυε αυτό το ύψος των αποδοχών, παραδέχτηκε πως το θέμα των αντιμισθιών είναι ένα από τα δυσκολότερα που αντιμετωπίζει ποτέ ένας νέος Δήμαρχος και αναγνώρισε πως και ο ίδιος ως δήμαρχος αναγκάστηκε να κάνει συμβιβασμούς και γι αυτό τα δυο πρώτα χρόνια δεν δίνονταν αντιμισθίες σε κανένα Οργανισμό, παρά μόνο στη ΔΗΤΕΒ.
Την αντίθεσή του σε κάθε μορφή αντιμισθίας κατέθεσε ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας κ. Αντώνης Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες τακτικές οδηγούν σε επαγγελματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο επικεφαλής της β ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, με τη σειρά του κατηγόρησε για δημαγωγία της μείζονος μειοψηφίας, κάνοντας λόγο για «ολίσθημα»,αφού οι αντιμισθίες καταβάλλονταν και επί δημαρχίας Μήτρου και πρότεινε οι αμοιβές να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές που ίσχυαν έως 31/12/2006.

Στην αντεπίθεση…

Στην αντεπίθεση πέρασε μιλώντας στο συμβούλιο ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ Χρ. Τσαμπρινός που κατηγόρησε τον κ. Μήτρου ότι αποκρύπτει σκόπιμα την πραγματικότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
“Ακούσαμε τον Μήτρου στα ΜΜΕ να μιλάει για παχυλές αντιμισθίες και πανάκριβα γραφεία και να δηλώνει απροκάλυπτα ότι δεν άφησε καμία οικονομική εκκρεμότητα., επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ. Ε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου