ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ασθενοφόρα το Κ.Υ. Ζαγοράς

χωρίς-ασθενοφόρα-το-κ-υ-ζαγοράς-18893

Για τέταρτο μήνα παρά τα επανειλημμένα έγγραφα προς την 5η ΥΠΕ

Καμία μέριμνα φαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί ώστε τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς να ασφαλιστούν και να τροφοδοτούνται με καύσιμα και επιτέλους να τεθούν σε λειτουργία παρά τη σειρά εγγράφων που έστειλε η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας από την αρχή ακόμη του χρόνου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και το γεγονός ότι πλησιάζει Πάσχα και η κίνηση στην περιοχή αυξάνεται ραγδαία.

Παρά το γεγονός ότι ο Βόλος θρήνησε την απώλεια ανθρώπου που έμεινε αβοήθητος από το ΕΚΑΒ μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο αν και το Σωματείο Εργαζομένων έκρουσε καμπανάκι πριν από δέκα μέρες για τις τραγικές ελλείψεις, η κατάσταση παραμένει ίδια. Μάλιστα, Κέντρα Υγείας, όπως της Ζαγοράς δεν έχουν καν ασθενοφόρα για τα έκτακτα περιστατικά όχι γιατί δεν έχουν οχήματα αλλά γιατί δεν υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια και καύσιμα.

Το έγγραφο του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς Αργύρη Ακρίβου προς την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το ΕΚΑΒ και την Ενωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας είναι αποκαλυπτικό του χάους και της διάλυσης που επικρατεί στην πρωτοβάθμια προνοσοκομειακή φροντίδα υγείας, σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πρωτοβάθμια προνοσοκομειακή φροντίδα και το ΕΚΑΒ βρίσκονται πλέον σε τραγική θέση. Προειδοποιούν για ατυχήματα την 5η ΥΠΕ επισημαίνοντας ότι επωμίζεται την ευθύνη και το κόστος για ό,τι συμβεί.

Αναλυτικά στο αποκαλυπτικό έγγραφο με θέμα ακινητοποίηση ασθενοφόρων – πρόβλημα διακομιδών αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων μας σας υπενθυμίζω ότι από την αρχή του έτους τα ασθενοφόρα οχήματα του κέντρου υγείας Ζαγοράς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης καυσίμων και ασφαλιστικής κάλυψης.

Επειδή η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς δεν έχει ούτε τη δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος είναι προφανές ότι η λύση του εναπόκειται στις αποφάσεις της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, η οποία και επωμίζεται την ευθύνη και το κόστος οποιουδήποτε ατυχήματος συμβεί ενόψει και των εορτών του Πάσχα και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς» καταλήγει.

Η απάντηση της ΕΙΝΚΥΜ

Για αδιαφορία της κυβέρνησης και έλλειψη σοβαρότητας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας.

Οι συνέπειες από αυτήν την κατάσταση, είπε, είναι τραγικές για τη δημόσια υγεία. «Βλέπουμε τη διάλυση της πρωτοβάθμιας προνοσοκομειακής φροντίδας. Την αδιαφορία της κυβέρνησης και την έλλειψη σοβαρότητας. Ολα αυτά είναι φαινόμενα της διάλυσης της δημόσιας υγείας, που δυστυχώς φαίνεται να έχει σκοπό η κυβέρνηση» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου