Ούτε με φωτοαντιγραφικό να δίνονταν οι λεπτομέρειες

Τελευταία ενημέρωση: 2010-04-15, 00:00:00
Στο σημείωμά μας της περασμένης Τρίτης γράφαμε με αφορμή τις πρώτες συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην τρομοκρατία ότι ξαναζούμε κάτι σαν επανάληψη των γεγονότων που είχαν οδηγήσει στις συλλήψεις των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη 17Ν. Υπενθυμίζοντας τα «κοινά» σημεία των δύο ιστοριών από το τυχαίο γεγονός (τότε ο Ξηρός, τώρα ο Φούντας).
Οσο και αν πολλοί λένε ότι δεν υπάρχουν κοινά σημεία και πως – κατ’ αρχάς – ενώ τότε έπαιξε ρόλο το τυχαίο γεγονός, σήμερα πρόκειται για αστυνομική επιτυχία που αξιοποίησε στοιχεία και αποτελέσματα ερευνών της, εξακολουθώ να βλέπω πολλά κοινά σημεία.
Πρώτα - πρώτα, είναι ο ίδιος αρμόδιος υπουργός τότε και τώρα. Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Η διαφορά είναι ότι ακόμη δεν βγήκε προσωπικά για κάποιες δηλώσεις, σε αντίθεση με το παρελθόν.
Μετά είναι ο αστυνομικός Γ. Οικονόμου. Τότε ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Σήμερα είναι ο αρχηγός της.
Εκεί που επίσης δεν βλέπω διαφορά είναι στα τηλεοπτικά πλάνα που «ντύνουν» τα «ζωντανά» και τα ρεπορτάζ. Εικόνες με αστυνομικούς να ερευνούν σε ορθάνοιχτα σπίτια, με δωμάτια όπου κυριαρχεί η «επαναστατική» διακόσμηση. Η διαφορά είναι ότι τότε βλέπαμε και πλάνα από οπλισμό που είχε βρεθεί και πρωτότυπες προκηρύξεις, που έδεναν πλήρως τις κατηγορίες. Σήμερα όλα αυτά είναι αντικείμενα προς αναζήτηση.
Ένα άλλο κοινό σημείο είναι η ακρίβεια φωτοαντιγραφικού στη μετάδοση πιπεράτων λεπτομερειών και αποκλειστικών πληροφοριών. Είναι ολόιδιες, σε όλα τα δελτία, σε όλα τα κανάλια.
Αυτό όμως που απολαμβάνω σε κάθε δελτίο, όπως και τότε, είναι οι εικόνες με τις κατάμαυρες τζιπάρες με τα μαύρα τζάμια και τα αναμμένα φώτα, που γκαζωμένα ανεβαίνουν τη ράμπα από το υπόγειο πάρκιγκ της ΓΑΔΑ στο δρόμο, κατευθυνόμενα προς τα Δικαστήρια.
Προφανώς έχουμε πολλές εικόνες ακόμη να δούμε και πολλές λεπτομέρειες να ακούσουμε. Όχι μόνο επειδή είμαστε στο ξεκίνημα της ιστορίας, δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο μέρες, αν και για υποθέσεις εξάρθρωσης τρομοκρατικών οργανώσεων ακόμη και οι ώρες είναι πολλές, αλλά και επειδή πρέπει να καλύπτεται το επικοινωνιακό κενό μέχρι να βρεθούν οι γιάφκες με τον οπλισμό και τα στοιχεία που θα δένουν από νομικής πλευράς την υπόθεση. Το ερώτημα είναι τα γίνεται αν δεν βρεθούν τέτοια στοιχεία. Η απάντηση σ’ αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων…
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=