ΤΟΠΙΚΑ

23 πενταμηνίτες στη Μητρόπολη ~ Πρωτοβουλίες κατά της ανεργίας

23-πενταμηνίτες-στη-μητρόπολη-πρωτοβου-20068

Πρόγραμμα συνεργασίας της τοπικής Εκκλησίας με τη Γερμανία

Σειρά πρωτοβουλιών αναπτύσσεται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος με στόχο την ένταξη σε προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η απασχόληση 23 ανέργων σε διάφορες θέσεις, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας πέντε μηνών. Παράλληλα, η Μητρόπολη Δημητριάδος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιολόγησης σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Γερμανίας, με στόχο τη δημιουργία υποδομών, προς όφελος των πολυάριθμων απόρων της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η τοπική Εκκλησία αξιολογήθηκε με επιτυχία στο πρόγραμμα συνεργασίας, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της δράσης δημιουργείται χώρος σίτισης απόρων στον Αγιο Γεράσιμο.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι πρόκειται επί της ουσίας για πρόγραμμα βοήθειας το οποίο απευθύνεται από Εκκλησίες σε Εκκλησίες και προέκυψε μετά από επικοινωνία με Χριστιανικούς Οργανισμούς της Γερμανίας, όπου δραστηριοποιούνται, σημειωτέον, αποσπασμένοι ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο κ. Ιγνάτιος μετέβη στη Γερμανία και είχε συνεργασία με τους φορείς που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί, προκειμένου να δημιουργηθούν σταδιακά και άλλες ανάλογες υποδομές στην τοπική Εκκλησία.

«Προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε προσπάθεια και κάθε δυνατότητα, προκειμένου να παράγουμε κοινωνικό έργο» όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι η τοπική Εκκλησία δίνει το «παρών» σε κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες, δημιουργώντας, παράλληλα, προϋποθέσεις, για την απασχόληση ανέργων. «Παρά το γεγονός ότι ήταν λίγοι οι άνεργοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και εργάζονται στη Μητρόπολη Δημητριάδος για διάστημα πέντε μηνών, εντούτοις απέδωσε το πρόγραμμα και ευχόμαστε να υπάρξει επανάληψη, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να γεύονται, τουλάχιστον κάποιοι άνθρωποι, τη χαρά μιας εργασίας» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος είχε υποβάλει αρχικά αίτημα για απασχόληση 60 ατόμων στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε πρώτη φάση εγκρίθηκαν 30 και σε δεύτερη, 23 αντίστοιχα άτομα. Οι συμβάσεις της πεντάμηνης απασχόλησης λήγουν στις αρχές Μαΐου, ενώ στόχος του επικεφαλής της Μητρόπολης Δημητριάδος είναι η ένταξη της τοπικής Εκκλησίας σε προγράμματα που αφορούν ανέργους, προκειμένου να εξασφαλίζεται εργασία για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου