ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία για χώρο – σκουπιδότοπο

καταγγελία-για-χώρο-σκουπιδότοπο-20079

Χώρος 25 στρεμμάτων που προοριζόταν για στάδιο στη Ν. Αγχίαλο έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, καταγγέλλει σε επερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολόγος Διαμαντένιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές της Νέας Αγχιάλου είχαν ως στόχο τη μεταφορά του γηπέδου από την παραλιακή ζώνη σε δημοτική έκταση, βόρεια του νεκροταφείου και την κατασκευή δημοτικού σταδίου. Ετσι διαμορφώθηκε ένας χώρος 25 περίπου στρεμμάτων και οι πρώην δήμαρχοι αγωνίζονταν να βρουν τη κατάλληλη χρηματοδότηση για τη δημιουργία του σταδίου.

Τον τελευταίο καιρό η ίδια η δημοτική αρχή μεταφέρει ύλη από κλαδέματα που περιέχουν και ποσότητες σκουπιδιών και έχει καλυφθεί σχεδόν όλη η έκταση των 25 στρεμμάτων. Προφανώς και γίνεται για να κερδηθεί χρόνος από τη μεταφορά στο ΧΥΤΑ, αλλά η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει καθώς υπάρχουν υλικά εκατοντάδων φορτηγών.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, που θα απελευθερώσει τοξικά αέρια λόγω της ύπαρξης πολλών πλαστικών και επειδή η περιοχή βρίσκεται λίγα μέτρα από τον οικοδομικό ιστό, ερωτάται η δημοτική αρχήμε ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα;

Εύχομαι να μην αληθεύουν οι πληροφορίες για καύση από την ίδια τη δημοτική αρχή προκειμένου να μειωθεί ό όγκος της ύλης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου