ΤΟΠΙΚΑ

Για 12 θέσεις εργασίας πάνω από 300 αιτήσεις

για-12-θέσεις-εργασίας-πάνω-από-300-αιτήσει-851206

Εντονα προβληματισμένος από τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει προσλάβει η ανεργία στη Νέα Ιωνία και το Πολεοδομικό Συγκρότημα ευρύτερα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Στέλιος Λημνιός, με αφορμή την πρόσληψη εργατών καθαριότητας που έχει προκηρύξει ο Δήμος για τις ανάγκες της Υπηρεσίας.
Αυτό που συμβαίνει -όπως μας είπε προχθές ο κ. Λημνιός- δεν έχει προηγούμενο στα χρόνια που ασχολούμαι με τα δημοτικά πράγματα της Νέας Ιωνίας και δηλωτικό της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία βρίσκονται πολλές οικογένειες που ζουν στην πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα τρεις μέρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου είναι άκρως αποκαλυπτικά. Πιο συγκεκριμένα για οκτώ θέσεις εργατών οκτάμηνης διάρκειας και τεσσάρων οδηγών απορριμματοφόρων αντίστοιχης χρονικής διάρκειας που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής 300 αιτήσεις, χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσοι τελικά θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Τον περασμένο Οκτώβριο για δέκα θέσεις στο πράσινο δεν κατατέθηκαν περισσότερες από 200 αιτήσεις. Στα αξιοσημείωτα, όπως λέει ο κ. Λημνιός, καταγράφεται και το γεγονός ότι πολλές από τις αιτήσεις για εργάτες – εργάτριες έχουν κατατεθεί από τσιγγάνες του Αλιβερίου.
Αναβάθμιση του Πολιτιστικού Αλσους
Mέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που ξεκίνησαν από συνεργεία του Δήμου Νέας Ιωνίας για την αναβάθμιση τμήματος του Πολιτιστικού Άλσους «Ανδρέας Βαλαχής», συνολικής έκτασης οκτώ στρεμμάτων, που βρίσκεται πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.
Η σχετική εργολαβία που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας είναι 160.000 ευρώ και περιλαμβάνει ενοποίηση του χώρου στάθμευσης με την παρακείμενη οδό Σταδίου, την κατασκευή ενός σιντριβανιού και τη δημιουργία ενός διαδρόμου άθλησης μήκους δύο χιλιομέτρων. Ακόμη μέσα στην εργολαβία προβλέπονται πλακοστρώσεις, φυτεύσεις και ο κατάλληλος φωτισμός, ενώ με συμπληρωματική εργολαβία που πρόκειται να εγκριθεί από το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας θα υπάρξει πρόβλεψη και για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού όλου του χώρου. Η συγκεκριμένη εργολαβία έρχεται ως συνέχεια παλιότερης εργολαβίας που έγινε πέρυσι στον υπόλοιπο χώρο του Πολιτιστικού Άλσους προς την πλευρά της οδού Δοξοπούλου με φυτεύσεις και πλακοστρώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου